Tréninggel gyúrtak a Kassa Ralira

A Tatabánya Rallyn nem túl sok szerencsével járó Bakó Rally Team újra rajthoz áll Kassán. A szlovák-magyar futamon a magyar bajnokságban érdekelt a csapat. A murvás veszprémi verseny kihagyásának köszönhetően igencsak meg kell küzdeniük a dobogós helyért.

Igaz, hogy a kis méregzsáknak nevezett Citroen C2R2 a legutóbbi versenyen megmakacsolta magát, de azóta minden megoldódott. A szeleprugó törése miatt a motor teljes felújításon esett át, tehát mindenképpen szükség volt a tervezett kilométerek megtételére. A versenyautó hibátlanul működik, ugyanis az elmúlt hétvégén már tréningeztek vele a Rabócsi Ringen. Egyszerre két csapat is tesztelte az autót, hogyha bármilyen gond adódott volna, még a hétvégi futam előtt meg tudják oldani. Erre nem kellett sort keríteni, mert addig nyomták a gázt a srácok, míg a gumik meg nem adták magukat. Közel 60 km-t mentek versenytempóban, mely során sikerült megtalálni a jó beállításokat a kassai pályákra.

Ezt követően a csapat apraja-nagyja egy csapatépítő gokartozáson vett részt, ahol nagyon jó hangulatban küzdöttek egymás ellen. Mindenki fáradtan, de egyben elégedetten távozott Máriapócsról.

Reméljük az időjárás kedvező lesz a versenyzőpáros számára, és sikerül előrébb lépniük az évvégi dobogós helyezés felé. A Bakó Rally Teamnek szeptember 7-8.-án lehet szurkolni a pályák széléről Kassán.

Szöveg és fotó: Tiba Anita