Kupát hoztak Kassáról

Hosszú négy napnak nézett elébe a Bakó Rally Team, de az eredmények láttán mondhatjuk, megérte. A csütörtök óta Kassán lévő csapat kicsit félve érkezett meg, de végül bejöttek a számításaik. A cél annyi volt, hogy a dobogóra állhassanak, és ez megtörtént.

Hogy megérte-e a 39. Kassa Rally előtt tréningezni? Vagy, hogy mennyire is voltak nehezek a pályák? Nem kell találgatni, mert Bakó László minden kérdésemre választ adott!

A tatabányai rali-túra versenyen nem voltatok túl szerencsések, melyet követően tréninggel készültetek a következő ORB futamra. Megérte rááldozni az időt és az energiát?

– Igen megérte a tréningbe fektetett idő, hiszen minden autóban töltött óra, vagy akár nap, közelebb is hozhatja számunkra az év végi jó helyezéseket. Aki figyelemmel kíséri a csapat idei teljesítményét, az nemigen mondhatja azt, hogy minden csak úgy az ölünkbe hullik. Igen megdolgozunk érte, mert még nincs vége se a Rali-Túra Bajnokságnak, sem a Magyar Országos Rally Bajnokságnak. Ami számunkra azt jelenti, hogy nem ülhetünk tétlenül.

Négy napot töltöttetek Kassán. Pályabejárás, átvételek, és egyéb finomságok vártak rátok a magyar-szlovák közös versenyen. Mennyire voltál szigorú magadhoz, és a navigátorodhoz?

– Olyannyira voltam kegyetlen magammal és Szabival is az első napon, hogy ténylegesen kihasználtuk a tréningre adott időkorlátot, és még este nyolckor indultunk el az utolsó Gejzíri pályára. Igaz, hogy már sötét volt, de mindenképpen le szerettük volna ellenőrizni a felírt itinerünket. Az átvételek viszont, úgy zajlottak, mint egy „rutin műtét”…persze külföldön.

Mi tetszett, vagy éppen mi nem tetszett a 39. Kassa Rallyn?

– Először is a pozitív tapasztalatokat osztanám meg veled. Fantasztikus pályák voltak, attól függetlenül, hogy a szlovák raliversenyzők szerint is a legnehezebb verseny, a Kassa Rally. Mégis attól volt jó, hogy nem a megszokott, már-már fejből idézett itinert kellett követni, hanem erős koncentrációra volt szükség. Minden volt, ami a ralit érdekessé teszi. A szűk dobálós részektől kezdve teljesen a széles tempósig, vagyis éppen olyan volt, amit mi szeretünk. A kellemes dolgok közé tartozik az is, hogy attól függetlenül, hogy sajnálatos módon számos versenyző kiesett, vagy éppenséggel beesett, nem volt csúszás, nem kellett órákig várni a tűző napon. A szervezés tőlünk biztos jelest kapott.

Milyen eredménnyel tértetek haza, és jelenleg hogy álltok az ORB-ban?

– A tervet teljesítettük, hisz hoztunk kupát. De még így is, két versennyel a bajnokság vége előtt a 4. helyen állunk, az A/6-os kategóriában. Ami annyit jelent, hogy a legközelebbi Budapest Rallyn ismét oda kell tennünk magunkat.

A fent említett verseny előtt hol láthatjuk még a csapatot?

– Két hét múlva már a Vác Rali-Túra Bajnokságára fogunk koncentrálni. Ez lesz idén az utolsó lehetőségünk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan egy jót bulizhassunk, mint dobogósok a díjátadón.

A Bakó Rally Team legközelebb a Vác Rali-Túra Bajnokságon indul szeptember 21-22-én.

Szöveg és fotó: Tiba Anita