Szemünk a pályán

A Bakó Rally Team elég nagy kihívás előtt áll a rali-túra váci futamát tekintve. A Citroen C2R2 alkatrészei az utolsó percben érkeztek meg, és jelenleg is versenyt futnak az idővel. Viszont újdonság, hogy bővült a team, Jánosa Ákos és Brunekker Árpád személyével. A csapat összes párosa izgatottan várja már a hétvégi utolsó túra futamát. Bakó László csapatvezetőt a változásokról, és a készülődésről kérdeztem.

Erdélyi Gyurit és Növényi Norbertet Tatabányán, viszont titeket a szlovák-magyar Kassa Rallyn is láthattak a nézők. Kivel mi történt a két versenyen?

– Gyuriék célba értek Tatabányán, és további pontokkal gazdagodtak. Nekünk viszont a motorban eltört a szeleprugó, és ezt ott nem tudtuk orvosolni, ezért kiállni kényszerültünk. Három gyorsaságit tudtunk autózni, és emiatt visszaestünk a bajnokság második helyére. A kassai versenyre „bérbe vettük” a másik autó motorját, alkatrész hiánya miatt. Végül is jól tettük, hogy indultunk, mert kárpótolt valamilyen szinten minket, az A/6 kategória 3. helye Tatabánya után. Így az ORB-ben négy futam után a 3. helyen állunk jelenleg.

Azóta megérkeztek az alkatrészek, és mindkét Citroen C2R2 versenyautó készen áll a váci futamra?

– Először is helyesbítenélek, mert nem kettő, hanem mostantól három versenyautónk áll a rajtvonalhoz. De erről majd kicsit később. Szóval kemény egy napja megérkeztek az alkatrészek, és azóta a srácok non-stop melóznak, hogy ne az utolsó percben essünk be az átvételekre. Amúgy igazából a háromból csak az enyém kakukktojás, de a többi már indulásra kész.

Mit lehet tudni a csapat új felállásáról? Illetve mi az, amiben még változás történt nálatok?

– Erdélyi György és Növényi Norbert mellett, csapatunkban üdvözölhetjük Jánosa  Ákost és Brunekker Árpádot, akik a harmadik Citoenünket fogják majd hajtani. Túl vagyunk egy egész napos tréningen, amit a Rabócsi Ringen ejtettünk meg. Ákoséknak nagyon tetszett az autó, és ezt követően döntöttek úgy, hogy kipróbálják élesben is a Váci Rali-Túra Bajnokság utolsó futamán. A szervizcsapatnak is bővült a feladatköre, de nem csak Ákosék miatt, hanem mert több felkérésünk érkezett más versenyautók szervizelésére. Ennek mi eleget teszünk, ami azt jelenti, hogy Vácon hét autó szervizelése lesz a feladatunk.

Biztosan vannak elvárásaid akkor az utolsó versennyel, illetve a „méregzsákokkal” kapcsolatban. Milyen eredményekre számítanak a csapatod versenyzői, és te magad?

– Bízunk benne, hogy mindenki elégedett lesz mindvégig a verseny alatt velünk, és az esetlegesen felmerülő problémákat el tudjuk időben hárítani. A két helyi érdekeltségű párostól sokat várunk, hiszen ez azért számukra mégis csak „hazai” pálya. Reméljük, hogy az idei év legjobb eredményét érik majd el. Erre azonban nekünk is szükségünk van, mert szeretnénk idén is megnyerni a bajnokságot.

Mit üzennél a támogatóidnak, a csapattársaidnak és a szervizes srácoknak?

– Először is köszönöm az egész éves bizalmat a támogatóimnak, hogy az eddigi összes versenyen rajthoz állhattunk az ő segítségükkel. A csapattársaimnak kívánok egy jó nagy kalappal, és tudjátok…jobb láb a gázon, bal meg a jobbon. A verseny jelenlegi állása természetesen nagyban a szervizes fiúk érdeme is, ezért nekik is hálás köszönetemet küldöm.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Peremicki István