Háromból három

A Bakó Rally Team mindhárom Citroen C2R2 versenyautója ott állt a rajtnál, és a célban is a IV. PM Peugeot Vác Rallyn. Mindenképpen sikeresnek könyvelheti el az idei évet a csapat, hiszen Bakó Laciék a tavalyihoz hasonlóan zárták a szezont. Az M/1 kategória bajnoki címét szerezték meg az RTE záró futam megnyerésével. A Vácon történtekről a három pilótát kérdeztem.

 

Bakó László:

„Két pont hátránnyal érkeztünk a váci futamra. Csak úgy volt esélyünk a bajnokság megnyerésére, ha ezen a versenyen, az első helyen végzünk. Az öt gyorsaságiból négyet a magunkénak tudhattunk, és a végén 40 másodperc előnnyel nyertük a kategóriát. Igazából egész hétvégén hibamentesen autózhattunk. A pályák már ugye ismerősek voltak, kivéve a laktanya, ahol a prológ került megrendezésre, de nekünk az is tetszett. Annyi problémánk volt csak, hogy nagyon hosszúra sikeredett ez a verseny, a sok csúszásnak köszönhetően. Az általunk bevállalt hét autó szervizelése semmilyen fennakadást nem okozott, mindenki elégedett volt azzal is. Gratulálok a két helyi csapattársamnak, akik jó részidőket autózva célba hozták mindkét gépet.”

Jánosa Ákos

„A pályák ugye nagyon ismertek voltak már számunkra, azzal nem volt baj, de az új autó adott egy kis változatosságot neki. A második gyors után már kezdtünk ráérezni, de persze kell még azért vele menni. Nagyon élvezetes volt a Citroen C2R2-vel autózni, akkor is, ha eddig máshoz voltunk szokva. A hosszú várakozás miatt kicsit leültünk, igazán ezt nem szeretjük, de maga a környéken szeretünk versenyezni, úgyhogy túléltük. Most, hogy a Citroennel mentünk, így sokkal jobban örültünk ennek a laktanyás prológnak, mert ez már egy kicsit közelített egy gyorsaságinak a vonalvezetéséhez. Elégedettek voltunk, a csapattal, a kiszolgálással, az autóval. Teljesen hibátlan volt minden. Fantasztikus érzés volt végre egy versenyt problémamentesen végig autózni, és célba is érni. Árpi is amennyire tiltakozott a „kicsi” autó ellen, most azért a végén úgy szállít ki, hogy ez mekkora élmény volt, és hogy menjünk, csináljuk. Tehát tényleg mindketten jól éreztük magunkat, úgy néz, ki végre összeáll az a kép, amire már régóta vágytunk.”

Erdélyi György

„Őszintén megmondom, hogy a rengeteg várakozás, a csúzsás, a kínlódás nagyon lefárasztott minket már az elején. De azért próbáltunk ráhangolódni a versenyre, amennyire csak tudtunk. Mint helyi zsiványoknak, ugye ismertek voltak a pályák, meg hát tavaly is indultunk rajta. A prológ számunkra újdonság volt, de nekünk kimondottan tetszett, főleg így, hogy megnyertük a kategóriát. A kettes gyorson elment a kormányszervó, de a szervizbe érve ez gyorsan meg lett javítva, úgyhogy a későbbiekben már problémamentesen folytathattuk a versenyt. Igazból velünk más nyűgje nem is volt a csapatnak. Norbival egyre inkább kezdjük érezni az autót és, hogy mindinkább összhangban vagyunk egy-egy verseny alkalmával. Még mindig van mit tanulnunk, úgyhogy jövőre ugyanebben a felállásban próbáljuk majd a lehető legtöbbet kihozni magunkból, és a C2-ből.”

A Bakó Rally Team köszöni az idei évben is a támogatóinak, és az őket választó versenyzőpárosoknak a bizalmat, és remélik, hogy jövőre ott folytathatják, ahol most abbahagyták.

Szöveg: Tiba Anita