Hibjánék a Citroent választották idén

avaly két verseny elég volt Hibján József és Szurovcsák István számára, hogy a Citroen C2R2 belopja magát a szívűkbe. Ennek az lett a következménye, hogy bár nagyon szeretik a Zsigulit, mégis a méregzsákot választják a 11. Eger Rally-ra és az egész szezonra.

Az előző évben mentetek pár versenyt a Citroen C2R2-vel. Mi lesz idén, a Zsiguli pihen?

– Jól tudod. Pihenni fog továbbra is a Zsiguli, viszont a Bakó Rally Team-es Citroennel megyünk egész évben, mert nekünk bevált. Folytatjuk a közös projektet és igen nagy reményekkel állunk az első verseny rajtjához, és persze majd a többihez is. Szerencsére jól alakultak a dolgaink, ezért úgy döntöttük, hogy marad az autóbérlés annak tekintetében, hogy a versenymentes napokat a családnak és a munkának tudjuk szentelni. Most jutottunk el arra a szintre, hogy ezt látjuk praktikusabbnak és kényelmesebbnek. Nincs semmi bajunk a Ladával sem, imádjuk, szeretjük, de nincs már arra időnk, hogy rendesen felkészüljünk mi és a kocsi is. Így nem kell kapkodni. Illetve a tavalyi két verseny olyan élményt hagyott bennünk, hogy úgy döntöttünk ezt szeretnénk, és ebben a formában idén folytatni.

Bár túl sok választék nincs gumival kapcsolatban, ti hogy döntöttetek?

– Mi eddig is Pirellivel mentünk, úgyhogy másokkal ellentétben nekünk ez nem lesz hátrány szerencsére. Hozzászoktunk már ehhez az abroncshoz, tehát akár egy kis előnyt is kovácsolhatunk belőle. Majd meglátjuk.

Rally2-ben fogtok egész évben indulni. Az Eger Rally mennyire a szívetek csücske?

– Imádjuk. Nagyon jók. Ismerjük is őket, mert versenyeztünk már rajtuk hol rövidebbeket, hol hosszabbakat, vagyis nagyjából mentünk már ezeken a gyorsokon. Szombaton felelevenítjük a tudásunkat a pályabejáráson, másnap pedig egy jót versenyzünk az egri szakaszokon.

Elég a célba érés, vagy kell a jó helyezés is?

– Pisti marad a navigátorom, köztünk már kialakult egy olyan bizalmi viszony gyerekkorunk óta, hogy nem volt kérdéses, hogy ha ezt így együtt tovább tudjuk vinni, akkor az úgy is lesz. Mindketten jól szoktuk érezni magunkat a versenyautóban, és a célunk is ugyanaz. Szeretnénk jókedvűen és jól menni, mert lassan nem akarunk azért mi sem autózni, csak már nem olyan fontosak a vérre menő harcok, mint pár évvel ezelőtt. Bízunk benne, hogy egész évben elkerül minket a technika ördöge, és akkor rendben lesz minden. Persze a jó helyezésnek mi is örülni fogunk.

Reklámpartnerünk:

Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; Veres Mihály e.v.; BRT Média Kft.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Rally Feeling