Eger elúszott

Nem úgy alakult a 11. Eger Rali Jánosa Ákos és Brunekker Árpád számára, ahogy eltervezték. Sajnos nem rajtolhattak el, és ezzel ki is maradtak a csatázásokból. Mivel a történteket már nem lehet megváltoztatni, az előttük álló miskolci futamra összpontosítanak.

„Az első versenyünk konkrétan egyáltalán nem úgy zajlott, ahogy az a forgatókönyvben meg volt írva. Bár szerintem ezt senki nem így tervezte, de így alakult. Sajnos a csapat most először a három év alatt hibázott, mert az adminisztratív átvételen nem fogadták el a román műszaki vizsgát. Megbeszéltünk mindent a csapattal, elismerték, hogy hibáztak, és elnézést kértek, de ez bárkivel előfordulhatott volna, emberek vagyunk. Nincs olyan nagy baj, nem engedtek elrajtolni és ennyi. Egyáltalán nincsen bennem harag a csapat felé. Annyi hibázási lehetőség van egy versenyen, hogy tényleg velünk, vagy bárki mással előfordulhat, hogy nem arra kanyarodunk, büntetést kapunk, versenyt nullázunk… semmi gond nincs ezzel.  Fogjuk fel úgy, ha ezt lehet kicsit viccesen, hogy adtunk mindenkinek egy „pici esélyt”, hogy előrébb végezzen, kivéve Mixinek, mert ő elég gyors. Biztosan nagyon jó verseny lett volna, mert engem kifejezetten motivál, ha ilyen sok páros ellen lehet csatázni. Persze nagyon rossz volt otthonról nézni az időeredményeket, de azért ha tudtam volna menni, akkor talán az első vagy a második hely is meg lett volna. Ezt már sosem tudjuk meg. De az életben nincsen olyan, hogy „ha”, ezért ezt most így el is engedtük már azóta, és várjuk a soron következő Miskolc Ralit. A történtek, még ha ott kedvünket is szegték, már rég a miskolci futamra koncentrálunk, és megpróbáljuk behozni a lemaradást. Mi optimistán állunk ehhez az egészhez, és bízunk benne, hogy az év során kiderül, hogy meglesz az, amit tervezünk az egri pontok nélkül is. Nehezített pálya, de nem adjuk fel.” – mesélte Áki az Eger Ralin történteket.

„Én mérges voltam nagyon, hogy így alakult ez az egész egri hajcihő. Tudom, hogy bárkivel tényleg előfordulhat, mert mi is és a csapat is emberek vagyunk, de akkor ott tényleg rosszul esett, hogy sokat tettünk bele ebbe a versenybe, és nem rajtolhattunk el. Egy rohadt műszaki vizsgán csúszott el az első futamunk. Mivel azt már sosem fogjuk megtudni, hogy befejeztük volna a versenyt, vagy sem, és ha igen, akkor hol végeztünk volna, nincs más dolgunk, mint túllépni rajta, és csakis az előttünk álló futamokra összpontosítani. Ez elúszott és kész. Megyünk tovább, nincs mit tenni. A csapat pedig végzi a dolgát, mint már három éve, de biztos vagyok benne, hogy jobban fognak figyelni. Amúgy meg eddig semmi gond nem volt soha. Ahogy Áki is mondta, adtunk egy kis fórt a versenyzőtársainknak. Miskolcon anyait-apait bele kell tennünk, hogy jó helyen végezzünk. Kellenek majd most már a pontok, de remélhetőleg így is elérjük a célunkat idén, és ez a lényeg.” – mondta Árpi.

Reklámpartnereink:

MAGreen Kft. – Professzionális terményvédelem; CSMBT. Kft. Fémmegmunkálás; Medito Kft. – Játék nagykereskedelem; ASONÁJ 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Alga ’93 Kft. – Vas, színesfém hulladék felvásárlás; Global Roll Kft. – LFP, Plotter papírok, médiák tekercsben; ConTruck Kft. Tengeri konténerszállítás; Kamiker Kft. Nyomda; Kállai Group Kft. – Építőipari kivitelezés; MIRA SAFETY Kft. Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás, Autóalkatrész Kereskedelem; Automobile France Kft. Francia autóbontó; HK Trans Kft- Ömlesztett áruszállítás,; V-System Tam – Informatika; TÉTÉNY – KER – Épületgépészet, HSC Motor Kft – Gépberendezések, ECS HUNGARY KFT – Amalidó Bánka Transport – Közúti árufuvarozás; Mazzini Csomagolástechnika; Via-Nortonia Kft.; Branko Pénzügyi és Számviteli Kft.; Soft Consulting Hungary Zrt. – BaBér bérügyviteli programrendszer; Várkörnyéke Kft. – Építőipari kivitelezés

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: BRT