Egy éjszaka Miskolcon

Hol volt, hol nem volt, a Mátrán innen, Eger után, Miskolc előtt, a Bükk lankái között… Akár így is kezdődhetne a miskolci verseny előtti beharangozónk, Benedek Elek, a nagy magyar mesemondó stílusában.

Miskolc Rali, mit is írhatnánk róla? Mindenki által már jól ismert pályák, fordított menetirányban, kicsit már unalmasan, DE az idén nem így lesz!

A szervezők gondoltak egy merészet és átalakították a szokásos, pályákat és magát az egész versenyt. Az újdonság a Sáta-Sáta és a Bükkszentlászló éjszakai gyorsok, röviden, tömören. Ezzel legalább színesítették a futamot, újabb nagy feladat elé állítva a versenyzők azon részét, akik még kitartanak a RALI mellett.

Csapatunk ezen, kevés versenycsapatok közzé tartozik, és szeretné meghódítani Eger után a bükki pályákat is.

Eger az ismerkedés jegyében zajlott és nagy valószínűséggel a miskolci futam is a kocsi megismeréséről fog szólni, a C2R2 határainak feszegetésével egyetemben.

Elvárásaink vannak. Szeretnénk közelebb kerülni az Egerben győztes pároshoz. Ennek érdekében talán még elszántabbak vagyunk és várjuk a versenyt.

Az autót teljes egészében átnéztük. Kivételt képez ez alól a motor, amire még mindig nem szántuk rá magunkat. Talán az idő rövidsége miatt, hiszen durván két hét, egy ilyen motor felújításának ideje és ez nem fért volna bele a két verseny közötti időszakba.

Megérkezett a kocsinkhoz az új lámpasorunk is, ami megnyugtatással tölti el a csapatot, hiszen mikor, ha nem most fogjuk igazán hasznát venni.

A szerviz már Egerben tesztelte az esti szereléshez szükséges kellékeket. Az autó kellő megismerése után, talán ők is még elszántabban akarják azt, hogy a dobogó legmagasabb fokára is fel tudjunk állni. Egy dolog már most biztos, őrajtuk nem fog múlni semmi.

A pályabejárás érdekessége lesz, hogy éjszaka is gurulni kell majd a pályákon és szokni a sötétséget. Ez nem lesz újdonság, hiszen a Barum Rallyn is volt olyan pálya, amit éjféltől lehetett bejárni. Egy biztos az esti pályák meghatározó szerepet fognak játszani a verseny alatt.

Egy-egy éjszakai gyorsasági meghatározhatja akár a verseny végeredményét, s akkor még nem is beszéltünk a szeszélyes időjárásról, aminek kiszámíthatatlansága miatt szintén beleszólhat a futam végkimenetelébe.

Minden esetre ki kell majd használni a délelőtti versenyszakaszok után a pihenést, amit nem osztogattak bőkezűen, de reméljük, tudunk majd kellően regenerálódni, koncentrálva az estére, amit nagyon várunk.

Elfogadható eredmény Miskolcon számunkra csak a dobogó lehet.

Ennek tudatában készülünk és rajtolunk!

Találkozunk Miskolcon!