Nincsen lehetetlen, csak tehetetlen

A beugrós navigátorral induló Erdélyi György feje igencsak végig lett koppintgatva a MIDEX Cered Rali versenyen. Bakó László nemcsak navigált, hanem, mint a Citroen C2R2 versenyautók jó ismerője tanácsokkal is ellátta Gyurit, és ha kellett jól odamondta, hogy „ez most apukám nem a legjobb volt”.

Erdélyi György természetesen nem sértésnek vette a számos nyaggatást, és utasítgatást. Éppen ellenkezőleg, elmondása szerint ezt már réges-régen meg kellett volna tenniük. A tanulás nem szégyen számára, ezért bátran, kitartóan és változatlan fejlődési vággyal állt a Cered-Zagyvaróna gyorsnál, és rótták oda-vissza a pályát. Bakó László végig jobbnál-jobb instrukciókkal látta el Gyurit, amihez az is hozzátartozik, hogy ezeket a jövőben is meg kell majd tartania.

„Nagyon jó volt a ceredi verseny. Laci végig bátorított, hogy merjek felvállalni olyan dolgokat, amiket eddig nem nagyon mertem. Furcsa volt, az egész hétvégi „jóindulatú noszogatás”, de nagyon jókat autóztunk a „szigorú” navigátorommal. Ezen a versenyen kimondottan szükségem volt a bukósisakra, mert Bakó Laci végig „ütötte” a fejemet, hogy még, még, még….gyerünk, menni, menni, menni. Laci a lehető legrészletesebb itinert diktálta vissza, ami még több biztonságot adott a tempó növelésénél. Nem kell itt semmi mást csinálni, mint hallgatni a jó tanácsokra, és a fejlődés útjára lépni végre. Legközelebb már Norbival rójuk a pályát újra az ózdi futamon, ahol mindenképpen arra fogok törekedni, hogy tovább vigyem, és legfőképp tovább fejlesszem a tudásomat.” – mesélte Erdélyi György.

Erdélyi György és Bakó László a ceredi rali sprint versenyen arra összpontosított, hogy kellő részletességgel figyeljenek mindenre a futam ideje alatt. A felmerülő problémákat, korrigálandó dolgokat azonnal megbeszélték.

„Egész hétvégén úgy éreztem, mintha én lennék a víz, Gyuri meg a szivacs. Én csak mondtam-mondtam az észrevételeimet, Gyuri meg jó szivacs módjára szívta magába a sok információt. Próbálta a maximumot kihozni magából, ami tiszteletre méltó, és az is lényeges, hogy Gyuri nagyon jó tanulónak bizonyul. Én bármikor segítek neki, ha egyáltalán a hétvége után még igényelni fogja.” – mondta Bakó Laci nevetve.

Az idei első rali túra futamon, Ózdon már Növényi Norbert ül újra a jobb egyben, és együtt fogják tovább fejleszteni a tudásukat.

Köszönet a támogatásért:

Bakó Rally Team; Citroen Orbán; Medipost Kft.;  UK Geotherm Kft.

Szöveg és fotó: Tiba Anita