Új játék lesz számukra

Szerencsére nem volt túl sok ideje Hibján Józsefnek és Szurovcsák Istvánnak az előző versenyen szomorkodni, mert pár nap múlva itt a Veszprém Rali. A fiúk nehéz, de jó futamban reménykednek, ahol meg szeretnék védeni jelenlegi kategória helyüket.

 

Mikor és milyen autóval versenyeztél utoljára a Veszprém Ralin?

– Ha az emlékeim nem csalnak, akkor hat vagy hét éve versenyeztünk a Veszprém környéki pályákon még a Zsigulival és a Forddal. Talán a Mikulás Ralin mikor néha mentük, akkor érintették a mostani szakaszokat, de igazából túl sokat jelenleg nem mondanak ezek a gyorsok így látatlanban. Majdnem minden versenyt össze tudok rakni a fejemben, de ez most nincs meg valamiért. Biztosan mentünk valamelyik részén, de a nevük tényleg semmitmondó. Pályabejáráson meg fogjuk látni, hogy milyen szinten ismerjük egyáltalán régről a pályákat. Számunkra ez a futam egy igazi új játék lesz.  

Lehetséges, hogy nem ártana a teszt előtte?

– Ártani biztosan nem ártott volna, csak az időnk nem engedi, hogy hét közepétől mellőzük a munkánkat. Pedig nagyon jó lett volna tényleg pár kilométert gurulni a Citroennel verseny előtt, de sajnos erre most is esélytelenek voltunk.

Kicsit kevesebben vagytok a kategóriában. Mi fog a győzelemre sarkallni?

– Tényleg jóval kevesebben leszünk most, mint az eddigi futamokon, de még mindig szerencsések vagyunk, hogy egyáltalán van kivel csatázni. A múltkor nagyon jókat tudtunk Ákosék és a többiek ellen küzdeni, biztos most is egy jó hangulatú versengésnek lehetünk részesei. Mi már várjuk a hétvégét. A kategória helyünk megtartása fog minket sarkallni, hogy jó helyen végezzünk.

Szeretitek az ilyen igazi ralis pályákat, amik ennyire technikásak?

– Én a veszprémi futamot mindig egy túlélő versenynek neveztem. Sok összetevős lesz a hétvége számunkra, főleg, hogy nem is emlékszünk a gyorsokra. Az, hogy 1,5-es szorzós még jobban oda kell majd figyelni, mert mindenképpen célba szeretnénk érni. Felesleges rizikót vállalni nem éri meg, de tudjuk, hogy a győzelem nem csak nekünk, hanem másoknak is fontos. Mi odatesszük magunkat, mert több pontot szeretnénk szerezni, mint az előző versenyen. A rajtnál állva már az ember nem nagyon tudja kontrollálni, hogy okosan menjen, hanem nyomja neki, mert eredményorientált. Mi minden pályát szeretünk, de az biztos, hogy tényleg ésszel kell autózni, mert nagyon technikásak a szakaszok, és ott szeretnénk lenni a célban.

Reklámpartnerünk:

Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; Veres Mihály e.v.; BRT Média Kft.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Rally Feeling