Várakozáson felül teljesítettek

Technikai hiba nélkül állhatott fel a Citroen C2R2-vel a Hibján József – Szurovcsák Pisti kettős a Rali2 A6-os kategória második fokára, a 11. Eger Rali alkalmával. Mivel várakozáson felüli eredményt értek el, határozottan elégedetten távoztak a versenyről.

 

Nagy az öröm, hogy megszereztétek az egri futamon Rali2-ben az A6 2. helyet?

– Nagyon-nagyon örülünk az első jó eredményünknek. Úgy indultunk neki az idei szezonnak, hogy elkezdtünk valamit csinálni, amit szeretnénk szép lassan és biztosan felépíteni. Nyilván hosszú távon tervezünk a csapattal és a Citroennel. Szeretnénk végig menni a bajnokságban, és a célunk az, hogy eredményesen zárjuk majd az évet. Furcsa, mert most ismét nem hobbiként fogjuk fel, ugyanis most előugrott újra a versenyszellem és versenyezni akarunk és fogunk. A terveink között szerepel, hogy gyorsan megyünk, de ahhoz meg kell még jobban ismernünk az autót. Mikor láttuk, hogy tizennégyen vagyunk a kategóriában, és jobbnál jobb autók és pilóták, akkor magunkat úgy az első ötbe tettük. Ennek ellenére másodikak lettünk, aminek tényleg nagyon örülünk, mert kemény csatározások árán született meg ez a várakozáson felüli eredmény.

Hogy viselkedett a pályán a C2?

– Jól reagált a kis autó minden helyzetre a gyorsaságin. Szerencsére technikai gondunk sem volt. Az első körben barátkoztunk a beállításokkal, de nagyon nem volt a kezem alá való a kocsi. Viszont a második körre a Bakó Rally Team segítségével állítottunk a hátsó futóművön, a fékerőn, a guminyomásokon és így óriásit tudtunk javulni. Sokat javítottunk a hosszú szakaszon, 25 mp-et tudtunk gyorsulni, az első körhöz és magunkhoz képest, és ez csak egy beállítás volt. Mi még elbírtunk volna viselni egy harmadik kört is, mert akkor jöttünk bele. A Citroenben még nagyon sok van, és biztosan fogunk még gyorsulni vele. Legalábbis azon leszünk.

Sikerült eltalálni a gumikat?

– Évek óta Pirellivel mentünk, de ez most nem volt az igazi. Úgyhogy azon az elhatározáson vagyunk, hogy meg kell néznünk a Hankook abroncsot. A mostani tapasztalat döntött így, mert hiába megyünk régóta Pirellivel, mi még sosem használtunk úgy gumit, hogy egy verseny után el kell dobni. Főleg nem Rali2-ben. Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen gazdaságtalan gumival versenyezzünk. Mindenképpen ki kell próbálnunk a Hankookot ahhoz, hogy biztosak legyünk benne, hogy minőségre és élettartamra jobb, mint a Pirelli.

Ugye azt tudjátok, hogy Miskolcon már ott lesznek a tavalyi Rali2 A6 bajnokai?

– Igen, tudjuk és számítunk is rá, és nagyon sajnáljuk, hogy az egri futamon nem csatázhattunk. Ők tavaly már letettek valamit az asztalra, és örülünk, hogy velük is megküzdhetünk a pontokért. Biztosan jó lesz a miskolci futam is kategória szempontjából, mert sokan leszünk, és sok ügyes pilóta van.

Reklámpartnerünk:

Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; Veres Mihály e.v.; BRT Média Kft.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Rally Feeling