Durva murva

A magyar bajnokság 4. futama ígérkezett a legnehezebbnek eddig az idei versenysorozatban. A Veszprém rallyt már évek óta „túlélőversenynek” nevezik – még a legjobbak is – ahol sokat számít, ki hogy osztja be a technikát.

Számunkra már a verseny előtt is fel volt adva a lecke, hisz nem kis küzdelmünkbe került az alkatrészek beszerzése Franciaországból. Beindult a kalandsorozat és szép lassan érkeztek a megrendelt murva szettek. A PH-Sport rugalmasságának, és Bútor Robi segítőkészségének köszönhetően az utolsó lengéscsillapítókat is sikerült a szervizparkban átvennünk – amit utólag is köszönünk.

A verseny kezdete előtt a szervizcsapat el elvégezte az autón az utolsó simításokat is – nekik is köszönjük. Az átvételeket követően eléggé sűrűre sikeredett a verseny, mert már délután 5 gyorsasági szakasz került megrendezésre…ahol már a 2. gyorson próbára lettünk téve. A pályán kapott defekt miatt inkább vállaltuk a plusz időveszteséget – amit tudtuk, hogy a verseny végéig nem tudunk majd ledolgozni – egy kerékcserével, mintsem nagyobb kárt okozzunk az autóban. A kezdeti bátorságunkat másnap már felváltotta a megfontolt, biztonságos autózás, a pályák felmérése és a sérült autók látványát követően. A verseny utolsó napján is volt dolga a szervizcsapatnak a váltókar javításakor, amit a fiúk hamar orvosoltak, így sikerült befejeznünk az idei 4. versenyt is egy kategória 4. hellyel.

A versenyt összegezve nem lehetünk elégedetlenek, hiszen sérülésmentesen teljesítettük a versenytávot…valamint sok tapasztalatra tettünk szert, amit az Arad Rallyn reményeink szerint hasznosítani is tudunk majd.

Köszönet a szponzoroknak a támogatásért, és a csapatnak a helytálló munkájáért.

Találkozunk az Arad Rallyn, de addig is látogassatok el weblapunkra a www.bakoteam.hu -ra

Szöveg: Tiba Anita