Bükfürdő előtt vagy után

Sikeres bemutatkozás után az új kategóriában a Miskolc Rally-n elért A/6-os géposztályban megszerzett 4. helye után nem tudott elrajtolni a Bükfürdő Rally-n Hoffer Zsolt- Németh Gergő.

Az autó a Miskolci versenyt követően teljes szétszedésre került és a váltó revízió után várta, hogy megkapja a murva versenyre használható alkatrészeket.

Előtte még 2 megjelenése is volt a kocsinak, ahol minkét helyen olyan személyek ültek be az autóba, ami talán sok kocsiról nem mondható el. Az egyik rendezvényen maga a Belügyminiszter Pintér Sándor próbálta ki a kocsi üléseit a május 8.-án tartott Rendőrnapon a Budapesti Városligetben.

A másik rendezvény pedig Debrecenben volt május 15.-én a Beteg Gyerekek Élményautóztatásakor, ahol a Remény a Leukémiás Gyerekekért Alapítvány segítségével leukémiás, daganatos és cukorbeteg gyerekek vehették birtokukba az autót navigátorként. A májusi sűrű program után a csapat várta a megrendelt alkatrészeket, hogy azok minél hamarabb beépítésre kerülhessenek a Bükfürdői versenyre, hiszen a csapat mindkét autója csak aszfaltos alkatrészekkel volt szerelve.

Ezek az alkatrészek a verseny rajtjának napján kerültek Magyarországra, egy kisebb kaland után, így sajnos nem tudtuk időben beépíteni őket. Néhány alkatrész, mint a fék illetve a murvára használható rugóstagok már előtte belekerültek az autóba, de a megfelelő stabilizátorok, illetve a lengés csillapítok csak a hétvégére érkeztek meg. Így sajnálatosan hiába volt a megfelelő felkészülés a pályabejáráson, de Zsoltiék nem tudtak elrajtolni a futamon.

Legközelebb a csapattal a Veszprémi versenyen találkozhatunk, hiszen az autó már teljesen át lesz alakítva a héten a murva versenyre, hogy megfelelő teszt után harcolhasson a dobogóért a Veszprém melletti pályákon.