Kategória győzelemre gyúrnak

Másfél hónapja nem ült versenyautóban Jánosa Ákos és Brunekker Árpád, de elmondásuk szerint unatkozásra egy perc idejük sem volt. Ákos megszerezte a másoddiplomáját, és örül, hogy kicsit lazábban, a tanulást mellőzve ülhet vissza Székesfehérváron a Citroen C2R2-be.

Szeretek versenyezni, de most jól jött ez a kis szünet. Államvizsgára készültem, amit azóta sikeresen le is tudtam, úgyhogy nyomhatjuk tovább a ralit. Nyugodtabban, felszabadultabban gondolok már most a fehérvári futamra, és biztosan ott is nagyon jól fogjuk magunkat érezni. Túl vagyok a gyorsok felelevenítésén, mert már néztem belsőket, de igazából minden ugyanaz lesz, mint tavaly volt. Attól függetlenül, hogy nem tartozik a kedvenc versenypályáim köze a Székesfehérvár Rali, szerencsére az elmúlt két évben első helyen végeztünk. Nem olyan élvezetes itt menni, más szakaszokkal ellentétben, de ezt is meg kell tudni csinálni. A murva amúgy is közelebb áll a szívemhez, főleg, hogy idén a nulláról kellett feljönnünk, és megcsináltuk. Ez persze nem ad okot arra, hogy most elengedjük magunkat.  A tavalyi eredményünk tökéletesen megfelelne. A kategóriában való jó helyezést tűztük ki ismét, és hogy Hibján Joci előtt tudjunk végezni. De mivel egy csapaton belül versenyzünk, nem lesz katasztrófa, ha esetleg lenyom ezen a versenyen, mert ügyesen megy aszfalton. A lényeg, hogy ott legyünk mindkét Citroennel az elejében” – részletezte Ákos a terveit.

„Ákos kiadta az ukázt, hogy „tessenek már nézegetni az itinert”, de hát ez olyan természetes, hogy csak, na. Tök jó a tavalyi itinerünk, egy-két apróságot kell majd benne módosítani, ami folyamatban van. Az előző évben megszerzett kategória helyünkre gyúrunk. Azt mindenképpen össze kell hozni. Ezért oda-vissza tudom már majdnem fejből a pályákat… sőt, ha megfordítják a szakaszokat, az is menni fog – viccelődött Árpi. Ha álmomból felébresztenek, lassan akkor is vissza tudnám diktálni a már sokunk számára ismert gyorsok kanyarjait. Lehet, hogy nem éppen a kedvencünk a fehérvári verseny, de ez egyáltalán nem számít. A lényeg, hogy akkor, ott arra kell koncentrálnunk, hogy megtartsuk az előkelő helyünket a kategóriában. De száz szónak is egy a vége, a dobogón kell állnunk” – mondta Árpi rövidre zárva a beszélgetést.

Reklámpartnereink:

MAGreen Kft. – Professzionális terményvédelem; CSMBT. Kft. Fémmegmunkálás; Medito Kft. – Játék nagykereskedelem; ASONÁJ 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Alga ’93 Kft. – Vas, színesfém hulladék felvásárlás; Global Roll Kft. – LFP, Plotter papírok, médiák tekercsben; ConTruck Kft. Tengeri konténerszállítás; Kamiker Kft. Nyomda; MIRA SAFETY Kft. Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás, Autóalkatrész Kereskedelem; Automobile France Kft. Francia autóbontó; HK Trans Kft- Ömlesztett áruszállítás,; V-System Tam – Informatika; TÉTÉNY – KER – Épületgépészet, HSC Motor Kft – Gépberendezések, ECS HUNGARY KFT – Amalidó Bánka Transport – Közúti árufuvarozás; Mazzini Csomagolástechnika; Via-Nortonia Kft.; Branko Pénzügyi és Számviteli Kft.; Soft Consulting Hungary Zrt. – BaBér bérügyviteli programrendszer; Várkörnyéke Kft. – Építőipari kivitelezés; Artiger Kft. – Töltőállomás üzemeltetés; Gyopár 2000 Kft. – Fémmegmunkálás

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Peremicki István