Versenyszerű tesztelés

Egy kis változás lesz Jánosa Ákos és Brunekker Árpád ralis életében, ugyanis a 2016-os szezonban egy Citroen C2R2 Max-szal fognak versenyezni. Ahhoz, hogy tökéletes képet kapjanak az előző kocsihoz képest, kicsit másabb technikáról, megfelelő tesztelési lehetőséget ad a Szilveszter Rallye.

„A Szilveszter Rallye-n nem fogunk életre-halára versenyezni, inkább csak jól szeretném érezni magam. Illetve mivel egy másik autóval megyünk, ami egy Citroen C2R2 Max, próbáljuk majd ismételten jól belakni a kicsi kocsit. Igaz, hogy hasonlít ahhoz, amivel egész évben mentünk, de technikailag azért vannak eltérések. Hülyén hangzik, de már az Eger Rallye lebeg a szemem előtt. Jó lenne, ha nem ott érne bármivel kapcsolatban meglepetés. Ezért szeretném kipuhatolni, hogy mégis mennyiben másabb a Max. Fogjuk nézni biztos a többieket, de nem az lesz most az elsődleges szempont, hogy most nagyon jól kell, hogy menjek. A teszten a partnereket fogom kicsit megörvendeztetni azzal, hogy milyen tempósan menni. Remélem mindenkinek tetszeni fog, és ez által átadhatunk valamit abból, amit mi egész évben űzünk. Havazás nem várható, tehát nagy meglepetés úgy néz ki nem lesz időjárásilag, de ez talán most nem is olyan nagy gond. Számunkra ez egy nagyon hosszú teszt lesz, úgymond egy versenyszerű tesztelés. Már nagyon várjuk. Jó lesz újra versenyautóban ülni.” – mesélte Ákos a szilveszteri terveket.

„A számunkra elérhető kupákat begyűjtöttük idén, és Ákos hiába szerénykedik, azért biztos ő is örülne egy újabb serlegnek. De viccet félretéve kíváncsiak vagyunk, hogy mennyiben lesz ügyesebb a Max, mint az előző Citroen C2R2. Mindenképpen nagyon várjuk már, hogy versenyezhessünk, mert már régen ültünk a versenyautóban. Rengetegen leszünk mind versenyzők, mind kategóriatársak, úgyhogy igazából a versenyszellem most előjöhet menet közben. Amit most nem látok tisztán, az a lebonyolítás, hogy mennyire lesz ennyi nevezővel zökkenőmentes. Reméljük minden jól fog alakulni, de az igazat megvallva vannak kérdőjelek a fejünkben, például hogy mennyire lesz pörgős ez a futam 280 indulóval. De majd megtudjuk. Nekünk az a fontos most, hogy képet kapjunk az új autó többleteiről, és hogy a lehető legjobban érezzük magunkat. Mivel jövőre ezzel az autóval tervezzük a szezont, a legfontosabb, hogy teszteljünk három napon át.” – mondta Árpi.

2015. december 27-29. Szilveszter Rally – Mogyoród, Hungaroring

Reklámpartnereink:

MAGreen Kft. – Professzionális terményvédelem; CSMBT. Kft. Fémmegmunkálás; Medito Kft. – Játék nagykereskedelem; ASONÁJ 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Alga ’93 Kft. – Vas, színesfém hulladék felvásárlás; Global Roll Kft. – LFP, Plotter papírok, médiák tekercsben; ConTruck Kft. Tengeri konténerszállítás; Kamiker Kft. Nyomda; Kállai Group Kft. – Építőipari kivitelezés; MIRA SAFETY Kft. Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás, Autóalkatrész Kereskedelem; Automobile France Kft. Francia autóbontó; Cafe del Mar – Automata szolárium; HK Trans Kft- Ömlesztett áruszállítás,; V-System Tam – Informatika; TÉTÉNY – KER – Épületgépészet, HSC Motor Kft – Gépberendezések, ECS HUNGARY KFT – Amalidó; SHX GOLD Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – Reklámdekoráció;

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Peremicki István