Húsvét a „Remény Kuckóban”

Nem mindennapi húsvétozásban volt részünk 2011.ápr.16-án Debrecenben, a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány meghívásának köszönhetően.

Meglepődésünkre és örömünkre, nagy szeretettel várt minket az Alapítvány kuratóriumi elnöke Zsupos Sándor, valamint kedves felesége Ági, az Alapítvány segítőkész önkéntesei, illetve a leukémiából kigyógyult gyermekek a szüleikkel.

Mi is készültünk a találkozóra. rengeteg édességgel és csokival, amivel kedveskedni szerettünk volna a gyerekeknek. A csokik mellett pedig sikerült 2 versenyautót is elvinni magunkkal, hogy a gyerekek ezeket is megcsodálhassák, és ha igen kicsi időre is, de átélhessék az autóban azt, amit mi a versenyeken szoktunk. A versenyautók látványától a gyerekek arcára mosoly ült, és jó ideig rajta is maradt. Nagyon jó érzés volt látni a sok csemetét, hogy mennyire örülnek egy rally autónak, vagyis kettőnek. A lurkók a két autóversenyzőt, Bakó Lászlót faggatták a rali rejtelmeiről.

A Remény Kuckóban megtartott kézműves húsvét alakalmával jómagam és a rallys fiúk is kipróbálták kézügyességüket, aminek következménye pár dekor kő díszítése volt szalvéta technikával.

Az így eltöltött közös délutánon, még közelebb kerültünk a gyerekekhez, akik a közös fényképeken is szívesen pózoltak a versenyautókban.

A gyerekek nagyon ügyesek voltak, és tágra nyílt szemekkel figyeltük, hogy mennyire leköti a figyelmüket a tojástartó és a dekor kövek díszítése. Irigylésre méltó volt a kitartásuk és a türelmük. Mi felnőttek is sokat tanulhattunk tőlük.

Reméljünk, hogy jelenlétünkkel segíteni tudtunk, hogy a beteg gyerekek, ha akár egy percre is, amíg az autóba ültek elfelejtették betegségüket, és ők is autóversenyzővé válhattak, még ha csak képletesen is.

Vidám kis arcuk láttán szívünket jóleső érzés kerítette hatalmába. Bízunk benne, hogy lesz még alkalmunk máskor is egy ilyen szép délutánt eltölteni a gyerekekkel.

Ezúton szeretnénk megköszönni a meghívást a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak és sok sikert és kitartást kívánni nekik a jövőben is.