A győzelem a fontos, nem a részvétel

A Bakó Rally Team egyik Citroen C2R2 versenyautójával Percze Nándi és Apkó Andris indul. Nándi már anno tett egy próbát a kis méregzsákkal a Mátrában, és mivel tetszett neki, úgy gondolta a Szilveszter Rallye-n újra azzal csatázik.

Tavaly már kipróbáltad egy futam alkalmával a Citroent, most ismét mellette döntöttél. Hogy jött az öltet?

– Az autó nagyon tetszik, ugye már versenytempóban is mehettem vele. Jó kis kocsi, és úgy gondolom, hogy lehetne vele gyorsan menni, aki megtanulja a vezetését. Véleményem szerint egy meglepetés eredményt is össze lehet hozni ezzel a kis méregzsákkal. Az első alkalom előtt már sejtettem, hogy ez egy jó kis kocsi, és hát nem kérdés, hogy a Mátrában pedig hozta is az eredményt. Mi most megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból és az autóból, és szeretnénk valóban jól érezni magunkat.

Volt egy kis technikai malőrötök. Szélvédővel minden oké?

– Rendben van „már” a szélvédő. Vadi újat kapott. – mesélte Nándi nevetve. Pont úgy néz ki, mint előtte. A lámpát akartuk bekötni és vittem egy emberemhez az autót, csak hát nem csuktuk le rendesen a motorháztetőt, és menet közben felnyílt. Igazából semmi extra nem történt, csak kapott egy új szélvédőt a kocsi. A bemelegítés ezzel el is kezdődött.

Andris fog neked navigálni, akivel nem először találkoztok, hiszen barátok vagytok. Viszont első közös versenyetek lesz?

– Ezer éve ismerjük egymást, és szerintem nem lesz gond, sem a hangulattal sem egyébbel. Mindketten imádunk versenyezni, és a futam ideje alatt ő is és én is szeretünk a dolgunkra koncentrálni. Remélhetőleg az első versenyünk emlékezetes marad.

Az eredmény mennyire lesz fontos számotokra?

– Nagyon. Én ki merem jelenteni, hogy nekünk a győzelem a fontos, nem a részvétel. Én eredmény centrikus vagyok, és amennyire Andrist ismerem ő is. De ezektől eltekintve mindig sokkal jobban drukkolok a fiatalságnak. Lesznek most is ügyes pilóták, mint például a Vincze Ferkó és a Velencei Ádi. Én hajrázok magunkon kívül nekik is, és a kategóriánk fiataljainak is.

Lehetséges, hogy jövőre is ezt a típust választjátok és rajthoz álltok vele?

– Igen, jól látod a dolgot. Úgy tervezzük, hogy az első egy-két-három versenyen ezzel szeretnénk a ringbe szállni. Aztán ezek a versenyek adnának egy összképet, hogy van-e értelme a bajnokságnak. Mert mint ahogy mondtam, az eredmény nekem fontos, és egy bajnoki cím jó motiváció lehet. Jelenleg ennyi a terv, semmi több.

Reklámpartnereink:

Zöld Élet Szociális Szövetkezet; Yokohama Gumiabroncsok; Menedzser Praxis Szakkiadó és Gazdasági Tanácsadó Kft.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Rally Feeling