Nem fognak vérre menni

Erdélyi György alkalmi navigátort választott a MIDEX Cered Ralira. Alkalmit!!! Tehát ez csupán annyit jelent, hogy Növényi Norbert egyéb rendezvényre hivatalos, semmi más oka nincsen, és idén is együtt fognak versenyezni. A „beugrós” navigátor pedig Bakó László lesz, aki szívesen segít Gyurinak abban, hogy tanácsokkal lássa el a verseny alatt.

Erdélyi György és Növényi Norbert idén is együtt versenyzik, és továbbra is a rali túrárát választották, de amikor lehetőségük lesz sprint futamokon is részt szeretnének venni. A Cered Rali időpontja viszont Norbinak nem felelt meg, ezért megkérték az OB versenyeken induló Bakó Lászlót, hogy navigáljon egy alkalommal. Mivel igazából egy csapatról beszélünk, nem volt kérdéses a válasz. Laci igent mondott. Gyuri reméli, hogy sokat tanulhat a hétvégi futam ideje alatt az újdonsült navigátorától, aki évek óta Citroen C2R2 versenyautóval versenyzik.

„Norbival megbeszéltük, hogy a legjobb választás Bakó Laci lenne a helyettesítésére a ceredi versenyre, mert ő legalább a saját tapasztalatait tudja átadni, ami sokat segíthet nekünk. A bizalom sem utolsó szempont ebben a felállásban, és ez köztünk tökéletesen megvan. Remélem, Laci a fejemre koppint majd, ha valamit nem jól csinálok, vagy esetleg ha van egy rosszul beidegződött mozdulatsorom. Ugyanis a célunk az, hogy idén javítsunk az időnkön, bátrabban autózzunk, és eredményeket érjünk el. A hétvégén a pályabejárástól kezdve a „tanár bácsira” fogok figyelni, és iszom a szavait. Igazából mindkettőnk számára ismerősek a szakaszok, de biztos furcsa lesz azért ez a felállás mindkettőnk számára. Én nagyon várom már a versenyt, és remélem, jó osztályzatot kapok majd Lacitól a verseny végeztével.” – nevetett Gyuri.

A ceredi sprint futamot tréningnek és tanulásnak szánják. Nagyon szeretnének pontosan autózni ezen a versenyen, hogy kellően fel tudjanak készülni a rali túra ózdi szezonnyitójára. Laci, mint „hibakód olvasó” lesz jelen, akivel a hibákat menet közben együtt fogják orvosolni, persze csak akkor, ha Gyuri egyáltalán szokott hibázni.

„Igazából örülök, hogy Gyuri és Norbi rám gondolt elsődlegesen. Ismerem a pályát, ismerem az autót, és ha segíthetek, akkor nagyon szívesen teszem. Nem áll tőlem távol a navigálás sem, mert ilyen múlttal is rendelkezem, bár nem mostanában volt, az is igaz. Nem gondolom, hogy Gyurinál túl sok hiba szokott előfordulni, de kellő koncentrációval és biztatással biztosan tudunk valamennyit javítani az időn. Én minden általam felfedezni vélt hibát el fogok mondani, és az már csak rajta fog múlni, hogy megfogadja, vagy nem a tanácsaimat. Amennyiben megfogadja mosolyogva érkezünk a szervizbe, ha nem akkor meg napszemüvegben.” – viccelődött Laci.

A srácok most kicsit poénkodtak, de elmondták, hogy koncentrálni fognak, és ez a verseny az okításról és az okulásról fog szólni.

Köszönet a támogatásért:

Bakó Rally Team; Citroen Orbán; Medipost Kft.; UK Geotherm Kft.

Szöveg és fotó: Tiba Anita