Sikeres évkezdet

A Bakó Rally Team számára már elkezdődött a 2014-es hajrá. Először a debreceni salakpályán, aztán a Román Bajnokság brassói futamán, majd a II. MAFI Emlékversenyen, Királdon indultak a csapat autói. Az elmúlt hétvégén pedig a Hungaroringen lévő Örömautózáson, és a 20. Vredestein Miskolc Rallyn is megmérette magát a három méregzsák.

Az alakulat egy hangulatos kis salakos körversenyen indította útjára az egyik kis Citroen C2R2 autót, ahol Tarr Zsolt rótta az ovál pályán a köröket. A számára idegen technikával is begyűjtötte a kategória, és az abszolút értékelésért járó kupákat. Ezt követően Bakó Laciék útnak indultak Brassóra, ahol a Román Bajnokság vette kezdetét. A Citroennel első versenyét teljesítő Raul Olesch, román pilóta is az élen végzett, és nagyon élvezték a küzdelmet.

A Tarr Zsolt – Szabó Gábor kettős „Citroen szereleme” ezt követően sem hagyott alább, ezért már a II. MAFI Emlékversenyen újra elrajtoltak az autóval Királdon, és onnan is elhozták a kategória dobogósaiként a kupát. A csapat másik versenyautójával Demjén Martin indult, aki sajnos összetörte az autót, és ezzel sok munkát, és fejtörést okozott a teamnek. Rövid volt az idő a soron lévő Miskolc Rallyig, de a sok segítőkész ember csodát tett, és a kis méregzsák újra visszakapta a régi formáját.

Ennek nagyon örült Ferjáncz András és Ungvárszki Milán, mert az újjá varázsolt Citroen C2R2-vel mutatkoztak be az idei szezonnyitó Rally2 mezőnyében. Ugyanitt indult a csapat másik autójával a Jánosa Ákos – Brunekker Árpád duó, akik a rali túra versenysorozatából léptek fel a magasabb osztályba. Sokáig úgy tűnt, hogy a kategória első két helyén a két Citroen fog végezni, de sajnos közbe szólt a technika, és Andrásék kiállni kényszerültek, az első helyről. Ákosék viszont nagyon boldogan távoztak az idei első kupájukkal Miskolcról. A csapat legkisebb autója is sikeresen debütált, ugyanis Dankó András és Kaszás Milán az N2-es Citeoen Saxoval, életük első versenyén a 3. helyen végzett.

A miskolci versennyel egy időben rendezték meg a Hungaroringen, az Örömautózás nevezetű rendezvényt, ahol Erdélyi György és Növényi Norbert osztogatta az élményeket pár mosolyért cserébe.

„Nagyon örülünk a versenyzőink eddig elért eredményeinek, hiszen még év eleje van, de máris sok serleget sikerült szerezniük. Reméljük, hogyha már egyszer Fortuna mellénk szegődött, itt is marad a szezon alatt.” – mondta Bakó László.

Szöveg: Tiba Anita