Abszolút elsők

A három Citroen C2R2-vel, és egy Saxoval startoló Bakó Rally Team maximálisan teljesített a 21. Steelvent Miskolc Rallyn. Minden autójuk célba ért, és a kis méregzsákok az A/6-os kategória első, második, és negyedik helyeit is megkaparintották. A kis Saxo pedig az ötödik helyet. A hétvége mozzanatiról Bakó László csapatvezetővel beszélgettem.

 

Először is szeretnék gratulálni a nem mindennapos eredményekhez. Mi történt a méregzsákokkal… megtáltosodtak?

– Ezek mindig táltosok voltak, csak „egyesek” hitték gebének. A mi kis összetartó csapatunkban eddig is köztudott volt, hogy a Citroenek milyen teljesítményre képesek, és úgy néz ki, hogy mostanra szoktak össze úgy a pilóták és navigátoraik, hogy megugorják a mércét. Az újdonsült pilótáról pedig annyit, hogy Mixi szerintünk mindig komp akart lenni, de végül „nem komp lett”.- viccelt Laci.  Fiatal, ügyes, és elsőre rápróbált, hogy eléri-e a maximumot, és lám sikerült neki. A többiek pedig versenyről-versenyre annyit javultak önmagukhoz képest, hogy csak ámultunk és bámultunk. Nincs mit ragozni, ügyesek voltak, gratulálunk minden párosnak, mert ez az a helyzet, ami a szóbeszéd ellenére ismét minket igazol. Csak így tovább.

Ezek a bizonyos táltosok az idén új patkót kaptak a lábukra. A Michelin papucsok beváltak?

– Az eredményeinkhez mindenképpen hozzájárultak, és mindannyian elégedetten csaptak a lovak közé, és biztonságosan autózhattak, illetve haladósra tudták vele venni a figurát. De nem sokat kell ezen magyarázni, hiszen minden méregzsák megkapta az új patkókat, melyekkel büszkén álltak fel a dobogóra. Biztosan maradunk a továbbiakban is a Michelinnél, mert tökéletesen beváltak.

Van egy párosotok, akik olyannyira nyomják mindig az autót, hogy talán most túl is tolták?

– Csak nem a Dankó – Kaszás párosra gondolsz??? Ha hiszed, ha nem a látvány minket is kiábrándított, mert a fiúk azt mondták, hogy kicsit puklis lett, de célba értek, és ötödik helyen végeztek. Ők azok a fanatikusok, ahol Andris mindig hangsúlyozza, hogy a lelkét is kitapossa, míg megy….most is megtette, a szó szoros értelmében. Nincs semmi probléma. Mi úgy fogalmaztunk, hogy megkapta azt a bizonyos „Elhajlási engedélyt.” De mint mondtam látványos inkább, nem vészes, hamarosan újra futni fog a Saxo.

Ugyanezek a párosok fognak csatába menni a következő futamon, Szombathelyen az ISEUM RALLYN, ami murva lesz?

– Azért nekünk még lesz előtte versenyünk, mert megyünk Ceredre, Kiskunlacházára meg egy gokart versenyre, a legújabb csapattagunkkal Gerivel. Ezek után pedig tényleg Szombathely áll a listán. Ami biztos, hogy mindegyik autónk indulni fog a következő murvás futamon.

Reklámpartnereink:

OMP Autóház Kft.; Medipost Kft.; UK Geotherm Kft.; Szinkron Kft.; Ju-Fo Kft.; Palker Papír Kft.; Cezár Tours Kft.; Hajdú-Service Kft.; Malompark Bevásárlóközpont; Folkem Kft.; László Racing Kft.; Gekon sro.; Alfa Szerszámcentrum Kft.; Józsa Gumi Kft.; Linett Bútor Kft.; presztizssport.com; Móré Viktória ügyvéd;.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Jákób Dániel