Okosan és ügyesen kell autózni

Jánosa Ákos és Brunekker Árpád szem előtt fogja tartani az idei első két versenyen szerzett pontokat, amihez nem kell túl jó matek, mert, hogy két nullás futamon vannak túl. Ezt a szerencsétlen szériát szeretnék megtörni hétvégén a kedvenc murvás versenyükkel, a Szombathely Ralival, ahol nem foglalkoznak majd az abszolút idejükkel, csak a kategóriával.

„Tudom, hogy a tavalyi versenyünket kellene lemásolni, és nem az azelőttit, de hogy a kezem és a lábam tudja-e… hát remélem. Nagyon meg kell fontolni azt, ami Miskolcon nem jött át, hogy egy második és harmadik hely is jobb, mint a nulla pont. De hát az első hely csak szebb nem?! A murvát szeretem, és ha nem is kezdünk be az első gyorson, de próbálunk majd hibamentesen autózni. Mindenképpen jó lenne helytállni, és úgy összerakni fejben, hogy ne forduljon elő a múltkori baki. A Citroen a miskolci futamon is tökéletes volt, és nagyon jó volt vele újra menni. Szeretném a lehető legjobb eredményt most is elérni, de nem minden áron. Miskolccal ellentétben most nem fogom nézni inkább az abszolút helyezésünket, mert fontosabb a célba érés és a kategória helyünk megtartása. A gyorsok ugyanezek voltak tavaly pepitába. Szeretjük őket, nincs velük semmi gond. Ha az eső sem fog esni, akkor nagy baj nem lesz, reméljük. A murván való versenyzést kifejezetten kedveljük, és ez az egyik legjobb murvás futam, amin a C2-vel menni nagy élmény. Az előző évi eredményünk idén is tökéletesen megfelelne, mert, hogy elsők voltunk. Az abszolút helyezésünk pedig most abszolút nem fog érdekelni” – mondta Ákos bizakodva.

„Ákos kiadta nekem a házi feladatot, hogy nézzem át a tavalyi itinert és legyek oly kedves belsőket tanulmányozni. Jelentem, én rendes diákként elvégeztem a házi feladatokat. Jók a pályák, a murva nekünk fekszik, már csak arra kell összpontosítani, amit Ákos elmondott. Nem szabad nézni, csakis a kategória helyünket. Ennyi. Okosan, ügyesen kell menni majd és ki kell aknázni a hibázási lehetőséget, amennyire csak lehet. Én ugyanazon az elven vagyok, mint amit már mondtam, hogy nem szabad rágörcsölni semmire, és akkor jön az eredmény. Meg hát ügyes srác az Ákos, ki kell hagyni a kockáztatást, mert nem ér már annyit. Higgadtan szépen, pontosan szeretnénk autózni, hogy ott állhassunk majd a dobogó azon fokán, amire mi számítunk” – jelentette ki Árpi.

Reklámpartnereink:

MAGreen Kft. – Professzionális terményvédelem; CSMBT. Kft. Fémmegmunkálás; Medito Kft. – Játék nagykereskedelem; ASONÁJ 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Alga ’93 Kft. – Vas, színesfém hulladék felvásárlás; Global Roll Kft. – LFP, Plotter papírok, médiák tekercsben; ConTruck Kft. Tengeri konténerszállítás; Kamiker Kft. Nyomda; Kállai Group Kft. – Építőipari kivitelezés; MIRA SAFETY Kft. Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás, Autóalkatrész Kereskedelem; Automobile France Kft. Francia autóbontó; HK Trans Kft- Ömlesztett áruszállítás,; V-System Tam – Informatika; TÉTÉNY – KER – Épületgépészet, HSC Motor Kft – Gépberendezések, ECS HUNGARY KFT – Amalidó Bánka Transport – Közúti árufuvarozás; Mazzini Csomagolástechnika; Via-Nortonia Kft.; Branko Pénzügyi és Számviteli Kft.; Soft Consulting Hungary Zrt. – BaBér bérügyviteli programrendszer; Várkörnyéke Kft. – Építőipari kivitelezés

Szöveg és fotó: Tiba Anita