Borongós idő, felhőtlen jókedv

Ötödik alkalommal került megrendezésre az örömautózás, mégpedig egy vadonatúj vezetéstechnikai pályán, Zsámbékon.
Igaz, hogy az idő nem volt kegyes, de úgy gondoljuk, senkit nem zavart az eső és a kissé lehűlt levegő. A gyerekek kezdetben kicsit félve, majd később annál több izgalommal váltották egymást a versenyautókban. Szívet melengető dolgok történtek velünk 2012. október 14-én, melyet soha nem feledünk el.

Nem mondjuk, hogy éppenséggel fittek és üdék voltunk a rendezvény előtti napon, de tudtuk, ha lemaradunk, sohanem bocsájtjuk meg magunknak. Tehát nem volt mit tenni, mint előző nap útra kelni, hogy ne a hajnali órákban kelljen indulnunk. Mivel úti célunkhoz útba kellett ejteni Budapestet, nem volt kérdéses, az sem, hogy meglátogatjuk Veres Csabikát és családját. Meglepődtek, mikor megjelent a csapat ismét egy kis aprósággal, de nagyon örültek nekünk. Ezt egy baráti kávézgatás követett, majd tovább kellett mennünk. Mikor megérkeztünk az Espa Bio &Art Hotelbe Zsámbékon, már nagyon éhesek és fáradtak voltunk. A hosszú utat követően megvacsoráztunk és elfoglaltuk a hotel által felajánlott szobákat, melyet ezúton is köszönünk szépen.

Reggel viszont már kipihentem készült a csapat a nagy eseményre. Félve érkeztünk meg a versenyautókkal a rendezvényre, tartottunk a kicsi létszámtól a rossz idő miatt. De mihelyst elkezdtünk kipakolni, a félelmünk elszállt, tudtuk ma semmi nem szegheti kedvünket, hogy örömet okozzunk a gyerekeknek. Mire mindennel elkészültünk és úgy gondoltuk minden oké jöhetnek a gyerekek, már ott is voltak és kíváncsian mustrálták a mesefigurákkal felmatricázott Citroen C2R2 versenyautókat. Legtöbbször arra lettünk figyelmesek, hogy egy-egy csengő-bongó hang azt mondja: „Anya nézd, ott van…én azzal szeretnék menni”. Mi csak mosolyogtunk, és tudtuk ismét jól döntöttünk. Ott volt a helyünk. Annál semmi nem lehetett fontosabb számunkra, minthogy egész nap, kuncogó és szaladgáló gyerekeknek okozhassunk feledhetetlen élményt. Mert ugye ezeknek a beteg gyerekeknek a pillanatnyi boldogsága sok más dolognál többet ér. Reméljük, hogy segíthettünk azzal a sok kis aprósággal, melyet a gyermekeknek ajándékoztunk emlékbe. A meglepetések közül a legjobban a névre szóló oklevél tetszett mindenkinek, mely szerint az újdonsült kis navigátorok sikeresen teljesítették a körversenyt.

Csapatunk legújabb tagjai, Növényi Norbert és Erdélyi György friss ralis pályafutásuknak köszönhetően először vettek részt örömautóztatáson. Legalább olyan bátortalanul érkeztek meg, mint a gyerekek és körülbelül olyan gyorsan is oldódtak fel, mint a kis lurkók. Egyszer csak azt vettük észre, hogy Norbi rakja az autóba egymás után a kis csemetéket, és Gyuri már indult is. Aztán a fiúkat le sem lehetett lőni, egész nap pörögtek, és mosolyt mosoly követett. De így volt ez rendjén, így volt kerek ez a nap. Volt még egy számunkra igen megtisztelő lehetőség az autóztatás alkalmával. Nem mást, mint Kléri Ádám, a magyar rallysport legismertebb szurkolójának édesanyját, Enikőt is megautóztattuk, hogy érezze, mit is szeretett annyira Ádám. Enikő nem bánta meg, hogy beült és ezt láttuk is az arcán. Köszönjük Enikő, hogy megtiszteltél minket a jelenléteddel.

Köszönjük, hogy részt vehettünk a rendezvényen és tanulhattunk azoktól a beteg gyerekektől, akik napi szinten küzdenek
valamilyen betegséggel, és sokszor érettebben és kitartóbban viselkednek, mint mi felnőttek. A Bakó Rally Team nevében mondom,
hogy ismét egy tanulságos hétvégén vagyunk túl, és ígérjük jövőre is megyünk.
Köszönjük a Espa Bio & Art Hotelnek a szállást!

Közlésre változtatás nélkül átvehető.
További információk és elérhetőség: www.bakoteam.hu

Szöveg és fotó: Tiba Anita