Rövid volt, de hasznos

A hétvégi futam Hibján Joci és Szurovcsák Pisti számára egy újabb teszt volt. Igaz a táv rövidnek bizonyult, de mégis hasznosnak találták. Ismét kiderült, hogy remekül működik a kocsi.

 Hogy tetszett a parasznyai futam?

– Jó verseny volt, de nagyon rövid. Számunkra meg amúgy is, mert hamarabb végeztünk, ugyanis a kisfiam szülinapját tartottuk, ami azért fontosabb. Egy kicsit mégis ott lehettünk, és kocsikázhattunk. Ez a futam amúgy számunkra egy teszt volt, annak pedig megfelelt. Az időjárás a hangulatunkat nem befolyásolta.

Készültetek az esőre?

– Egyáltalán nem. Örültünk, hogy esőben is kipróbálhatjuk újra a kocsit, csak nem volt hozzá gumink. Sőt nem is csak csepegett, hanem egész nap szakadt, úgy istenigazából. Az esőkabátok otthon felejtése ilyen időben természetes, miért is ne. De ez még csak a kisebbik gondunk volt. Reggel gyorsan irány gumit vágni, mert slick gumival mentem, hiszen egész évben nem kellett vennünk esőgumit, nem volt rá szükségünk. Úgy volt, hogy majd a Budapest Ralin veszünk, de az ugrott, tehát maradtak a régi gumijaink a hétvégére.

Élveztétek, hogy újra a Citroenbe ülhettetek?

– Igen. Tök jó volt ismét versenyezni, és megtapasztalni, hogy milyen, amikor ennyire csúszós pályán kell nyomni neki. Illetve már most próbálom összerakni a következő évre a szervizcsapatot. Én, és három emberem fogjuk ezt a vállunkra venni jövőre, de a Bakó Rally Team az természetesen marad, mint csapat. Jelenleg is rengeteg munkánk van szerencsére, ezért szeretnék mindent időben eltervezni fejben. Aztán szépen tudjuk majd magunknak az új műhelyben csinálgatni és felkészíteni a srácokkal a versenyautót. Szóval, ha kevés kilométert is sikerült belerakni a kocsiba, mi azért annak is örültünk.

Mit szólsz ahhoz, hogy még idén lesz egy Eger Rali?

– Én örülnék neki. Ha tényleg összejön, akkor mi mindenképpen ott leszünk. Láttuk, hogy volt sajtótájékoztató, remélhetőleg tényleg jó úton jár ez a projekt, és versenyezhetünk még idén. Őszinte leszek. Ha ezt a versenyt ténylegesen kiírják, akkor biztosan be fogunk nevezni, felkészítjük a kocsit és magunkat is, de arra is fel fogunk készülni, hogy esetleg előtte pár nappal kiderül, mégsem lesz verseny. Sajnos ez most annyira benne maradt a levegőben, hogy tényleg csak az a biztos, ha már ott vagyunk a tervezett futamon.

Reklámpartnerünk:

Cornexim Kft., Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; BRT Média Kft.; ABT Roll Kft.;

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Rally Feeling– ZSFoto.hu