Felvillanó részeredmények

A fehérvári futam sem úgy alakult Hibján Joci és Szurovcsák Pisti számára, mint szerették volna. A szerencse egy percig nem állt még idén melléjük, ezért kicsit szomorúak.

 Ez nem a ti szezonotok a raliban?

– Úgy néz ki, hogy a fehérvári verseny sem csapatszinten, sem számunkra nem úgy sült el, ahogy szerettük volna. Nagyon nehéz évünk van, elhagyott minket a szerencse. A tavalyi év tök jó volt, erre idén sok technikai problémánk van, nem haladunk egyről a kettőre. Mindig felvillan egy-két jónak mondható részeredmény, ami aztán eltűnik a semmibe. Azért vagyok igazából most szomorú, mert úgy néz ki, hogy akármit teszünk, ez nem a mi évünk.

Mi történt a kocsival?

– A féltengelyünk megadta magát. De nem tört el, hanem egyszerűen kicsúszott a helyéről. Több apró probléma összeadódott, és ez okozta a vesztünket. A kocsinak ez a része még nem volt felújítva, nem láttuk szükségességét. Most majd megjavítjuk, mert valami elfáradt a kocsiban. Nem új autóról beszélünk, egyértelmű, hogy vannak alkatrészek, melyek idővel elkopnak. Sajnáljuk, hogy ez nem egy teszten jött elő, mert már szerettünk volna egy jót versenyezni. Az első gyors vége előtt történt a baj, vagy két kilométerrel a cél előtt. Próbáltuk nézni az időt, elég jó helyen álltunk, de sajnos már nem volt jelentősége, fel kellett adnunk a harcot.

A pályabejárás alapján tetszettek volna a szakaszok?

– Igen. Annyira bíztunk abban, hogy majd most jobb lesz, mint az eddigiek, de nem úgy alakult. Pedig a pályák tényleg jónak tűntek, csak hát keveset tudtunk menni rajta élesben. Legalább egy kört teljesítettünk volna. Ez egy ilyen sport, ismét felállunk majd, és csináljuk tovább.

Megfordult a fejetekben, hogy abbahagyjátok a versenyzést idén?

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok elkeseredve. Ezért úgy döntöttünk, hogy a veszprémi futamot legfeljebb a pálya széléről nézzük meg a családdal, és inkább pár napot pihenünk, feltöltődünk. Semmiképpen nem szeretnénk végleg feladni a küzdelmet, most, hogy még erősebb a kategória, mint tavaly, de be kell látni, hogy a kocsi mellett mi is elfáradtunk kicsit. A többi aszfaltverseny tervben van, de egy picit most elengedjük ezt a rali dolgot, százszázalékosan a munkára koncentrálunk, aztán remélhetőleg újult erővel folytathatjuk majd.

Reklámpartnerünk:

Cornexim Kft., Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; BRT Média Kft.; ABT Roll Kft.;Citroen Orbán OMP Autóház Kft., Medipost Kft., Ju-Fo Kft., Folkem Kft.,Malompark Bevásárlóközpont  Debrecen, Dr. Moré Viktória ügyvèd,, Cezar Tours Kft., Alfa Szerszámcentrum Kft., Szinkron Kft., Józsa Gumi, Palker Papír Kft., Linett Bútor Kft.; Márton Média Kft.; Finnszerszám E.C.; Posta Mosó

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Máté Zsolt