Nem szabad kockáztatni, célba kell érni

A Bakó Rally Team Citroen C2R2-jébe tavaly pont a Szombathely Ralin szeretett bele Hibján József és Szurovcsák István. Már várták az idei első murvás futamot, amin szerintük élvezetesen lehet autózni. A célba érésre törekszenek, de nem fognak lassan menni.

 

Jól emlékszem, hogy tavaly pont a Szombathely Ralin próbáltátok ki a Citroen C2R2-t?

– Igen, tényleg itt mentünk először a C2-vel és nagyon jó emlékekkel távoztunk, még úgy is, hogy technikai probléma miatt végül ki kellett állnunk. De a szombathelyi szakaszokon vizsgáztattuk az autót és sikerült beleszeretnünk a kocsiba. Most ismét gyűjtünk egy kis tapasztalatot vele murván.

A murvás vagy az aszfaltos versenyeket kedvelitek jobban?

– Szerintem mindkettőnk nevében mondhatom, hogy tök mindegy, csak versenyezhessünk. A soron lévő szombathelyi gyorsok pedig valamennyire ismerősek számunkra, mert anno mentünk rajta a Zsigulival és a Forddal is. Jó kis pályák. Amúgy meg a murvás futamok közül ez a legjobb minőségű. Veszprém és Székesfehérvár elbújhat mögötte, azok gyilkosak, ezen viszont lehet úgy autózni, hogy élvezze az ember. A katlant ismerjük, a többin pedig biztos valamelyik irányba mentünk már. Ha ott leszünk, akkor majd kiderül, hogy részben, vagy teljes egészében versenyeztünk-e a szakaszokon.

Be tudjátok szorítani a csütörtöki hivatalos tesztet?

– Nem, sajnos nem tudunk négy napot a versenyzésre szánni. Főleg úgy, hogy mi Rali2-ben megyünk és a péntek csak láblógatással telne. Ezt mi nem engedhetjük meg magunknak. Biztos nagyon hasznos lenne, ha tudnánk tesztelni, de emiatt nem vagyunk elkeseredve. Igaz, hogy aszfalton többször, murván még csak egyszer mentünk a Citroennel, de úgy gondolom hamar egymásra fogunk találni, nem lesz vele semmi gond. Nekünk az első gyorsasági lesz a teszt.

Mi lesz a mottótok az idei első murván?

– Az év eleje elég furcsán alakult a kategóriában. Egerben nagyon jól bekezdtünk, aztán ugye Miskolcon nem akartuk összetörni a kocsit, és ezáltal kiestünk. Tehát a hétvégi Szombathely Ralin nagyon sok múlhat. Igaz, hogy kicsit megcsappant a kategória, de még így is örülök, mert régen sok szenvedés volt, azzal, hogy kilesz-e a csoportunk vagy sem. Itt még mindig nyolcan leszünk az első murván. A mottónk pedig nyugodtan lehet: „Nem szabad kockáztatni, célba kell érni”. Nyilván nem fogunk lassan menni, de az élet-halál harcot nem erőltetjük. A dobogó harmadik fokát azért jó lenne megcsípni.

Reklámpartnerünk:

Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; Veres Mihály e.v.; BRT Média Kft.

Szöveg és fotó: Tiba Anita