Tiszák a C2-vel tervezi a következő versenyét is

Nem hagyta eltántorítani magát a terveitől, és ki is próbálta hétvégén, Kiskunlacházán a Citroen C2R2-t Prígyeni „Tiszák” Péter. Az elsőkerekes technika hatalmas élményt nyújtott számára, és a további terveiben is szerepel a Bakó Rally Teames méregzsák.

Peti! Túl vagy az elsőáldozáson a C2-vel. Ki vele, hogy tetszett?

– Ha azt mondom, hogy legközelebb már sprinten megyek vele, az valamit csak elárul. Vagy nem is kell talán többet mondanom?! De mondok. A Bakó Lacit megkérdeztem, hogy szerinte megértem én és a méregzsák egy sprintre??? És ha hiszitek, ha nem azt a választ kaptam, hogy igen, aminek nagyon örültem. Tehát megyünk tovább ezzel a verdával.

Páran túl komolynak gondoltak a versenyen. Ilyenkor a koncentráció, ami kiül az arcodra?

– Komolynak nem mondanám magam, mert azért készült egy-két fotó, amin nyoma sincs komolyságnak, viszont annál inkább látszik rajtuk a jó hangulat, és hogy milyen volt a szombatunk. Igazából elárulok egy titkot. Amint beszállok az autóba, mindegy milyenbe, megszűnik körülöttem a külvilág. Csak az autóra, csak a versenyre, csak a pályára figyelek. Az az érzés egyszerűen leírhatatlan. Beülni és mindent kizárni, és csak nyomni és nyomni. Ami viszont igaz rám, ahogy beszállok, arra koncentrálok, amire akkor kell. Viszont ahogy kiszállok, folytatódik a móka és a kacagás, a következő körig… ez most is így volt.

A belső felvételeket látva, illetve a verseny résztvevőinek a visszaigazolása alapján nyugodtan mondhatom, hogy jól mentél a méregzsákkal már elsőre is. Te hogy érzed?

– A belsőket eddig olyan 156-szor néztem meg, és nagyon jól szórakozok rajta, mert a szöveg ott is megvolt azért a nagy komolyság mellett. Valamint minden nagyképűség nélkül azt mondom, hogy annyi dicséretet és elismerést kaptam ott a csapattól, és a többi versenyzőtől, hogy tényleg nagyon jól esett minden visszajelzés, és szép szó. Tisztában vagyok a képességeimmel, és az autóéval is, és azzal, hogy ez egy teszt volt, egy éles futam előtt. Tudom, hogy hol hibáztam, mit rontottam, de ezekből tanulok.

Két kategóriában is a 3. helyen végeztél. Mit mutat az elégedettségi szintjelződ?

– Viccelsz? Milyen kérdés ez? 😀 Egyértelmű, hogy örülök. A Citroen olyan élményt adott, hogy el sem tudom mondani. De igazából, amíg nem próbálja ki az ember, addig ezt úgy sem tudja, és nem érezheti. Egy feledhetetlen verseny marad számomra, ahonnan két kupával távoztam, és iszonyatosan jó társaságban lehettem. Kell ennél több? Nekem nem.

Köszönöm a feledhetetlen hétvégét és a sok segítséget:

A Bakó Rally Teamnek, Sajtnak, Alekosznak,  Csikánónak, a Korda Racinges srácoknak és mindenkinek, aki közreműködött, hogy ilyen jól sikerüljön ez a teszt verseny Kiskunlacházán. Legközelebb folyt.köv. 😀

Reklámpartnereink:

Barizs-Kert Kft. – Környezetépítészet mesterfokon; Bakó Rally Team;

Szöveg és fotó: Tiba Anita