Nem telhetetlenek, csak törtetők

Arról volt szó az előző futamon, hogy Jánosa Ákos és Brunekker Árpi nem indul Kassán. De szokták mondani, hogy nyugtával dicsérd a napot. Ez náluk is így volt. A kis ördög a srácok vállán Komló után csak az hajtogatta, „Még több pont, még több pont… gyerünk, kell az abszolúthoz.” Úgyhogy engedtek a kísértésnek, és mégis elindulnak a 41. Kassa Rallyn, és tovább hajszolják a pontokat a bajnokok.

„Igen, tudom, hogy azt mondtam, hogy ha sikerül a bajnoki cím, akkor leállunk Pécsig. De nem megy. Ez a fránya matek. Pontok jönnek, aztán csak látja az ember, hogy még hátha sikerül párat összeszedni, vagy csak úgy jó lenne megtartani azt, ami van. Ilyen ez a popszakma. Tehát indulunk Kassán, ez a helyzet jelenleg. Már belsőket nézünk, jegyzetelünk ezerrel, nincs mese, ott kellene lenni ismét az elejében. Ja, és nem vagyunk telhetetlenek, csak törtetők. – mosolyog Ákos. A belsőkből látjuk, hogy aztaaa de hosszú az a hosszú gyors, még nézni is, hát még milyen lesz menni rajta. De nem parázunk, mert azért volt már egy-két futam ilyen gyorssal, megoldjuk valahogy. Szeretem az új dolgokat és a kihívásokat, jöjjön, aminek jönnie kell. Tavaly az első szakaszon mentünk és annyi volt számunkra a verseny. Ezt mindenképpen felül szeretnénk múlni, és jó lenne célba érni, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy jó helyen végezzünk. Jó ott az elejében ez a kis csatázás, bandázás a többiekkel. Biztos ez is egy klassz hangulatú futam lesz. Esőt most is mondanak, mint múltkor, hááát majd meglátjuk, hogy alakul. Amúgy meg csak olyan belsőt találtunk, amelyben esett az eső. Tehát felkészültünk, ha más nem lelkileg.” – jelentette ki Ákos.

Sokan kérdezhetik most azt, hogy ugyan minek mennek, ha már bajnokok?! Mert még ott az A csoport és az Abszolút helyezésük, amit meg kell tartani, vagy jobb esetben előrébb lépni. De amúgy meg van ennél egy egyszerűbb válasz is. Szeretnek versenyezni. Ennyi.

„Én szeretem Kassát, annak ellenére, hogy tavaly pályabejárás meg egy gyors jutott nekünk. Akkor azt mondtuk, hogy na, majd jövőre. És az meg már most van. Tehát megyünk, és tovább küzdünk, csatázunk. Belsőkkel hangolódunk a futamra, ami a változatosság kedvéért mind esőben készült. De ha jobban belegondolunk, van esélyünk arra, hogy mi is kapjunk a múltkorihoz hasonlóan egy jó kis zuhét. Mindegy az, hogy szárazon vagy esőben kell menni, mindkettőt meg kell oldani, és kész. Én már nagyon várom, hogy végre versenytempóban is mehessünk Kassán, és a legfontosabb, hogy be is bejezzük nekünk tetsző módon a futamot. A kategóriát most is szeretnénk hozni az előzőekhez hasonlóan, és abszolútban minél jobb helyen végezni. Már most nagyon király, hogy a 202-es a rajtszámunk. Ebből is látjuk legalább, hogy már kicsit előrébb tornáztuk magunkat. Nem vágyunk mi sokra, csak célba érésre, meg egy pár pontocskára.” – nevetett Árpi.

Reklámpartnereink:

MAGreen Kft. – Professzionális terményvédelem; CSMBT. Kft. Fémmegmunkálás; Medito Kft. – Játék nagykereskedelem; ASONÁJ 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Alga ’93 Kft. – Vas, színesfém hulladék felvásárlás; Global Roll Kft. – LFP, Plotter papírok, médiák tekercsben; ConTruck Kft. Tengeri konténerszállítás; Kamiker Kft. Nyomda; Kállai Group Kft. – Építőipari kivitelezés; MIRA SAFETY Kft. Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás, Autóalkatrész Kereskedelem;  Automobile France Kft. Francia autóbontó; Cafe del Mar – Automata szolárium; HK Trans Kft,; V-System Tam – Informatika; SRT – Speed Rally Team;

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Peremicki István