Előkelő helyen végezni

Az egri eredményt szívesen átmentené a Miskolc Ralira a Hibján József – Szurovcsák István kettős. Bár szeretnének gyorsan menni majd, vigyázni fognak a kis Citroen C2R2-re. Persze egy harmadik hellyel is megelégednének, mert tudják, hogy van még mit tanulniuk.

 

Mekkora lendületet adott számotokra az egri második hely?

– Nagyon sokat számít, hogy célba ér az ember, és még jó helyezést is ér el. Már várjuk a hétvégi Miskolc Ralit. Jó lesz kiengedni a gőzt, mert nagyon leterhelőek mostanában a hétköznapjaink a munka miatt. Ezért nekem mindig kicsit lazítás a verseny. Az egri futam után Miskolcon is szeretnénk ott lenni majd az elejében. Reméljük sikerül.

Versenyeztél anno a Zsigulival vagy a Forddal ezeken a miskolci pályákon?

– Bükkszentlászló-Bükkszentkeresztet ismerem, de annyira nem szeretem, mert mindig volt valami a kocsival. Nem jó emlékek fűznek hozzá. Az út minősége nem a legjobb, ezért kicsit aggódok a defektek miatt. Meglátjuk, hogy fogunk rajta teljesíteni. Bízunk benne, hogy az eddigieket a mostani verseny felülírja és akkor jó emlékeink lesznek ezután. Amúgy a Miskolc Rali jó szokott lenni, és mi kedveljük is.

Nem lesz prológ. Fog hiányozni?

– Igaz tavaly nagyon rossz volt a minősége a salakpályának, mégis sajnálom, hogy nem lesz prológ, mert már kölyökkoromban is ott álltam és néztem, hogy úristen milyen jól szólnak ezek a versenyautók. Aztán mikor versenyezhettem is rajta, egy álom vált valósággá, és leginkább ezért fog hiányozni. Mióta az eszemet tudom, van prológ Miskolcon. Sajnálom, hogy most elmarad. Hátha jövőre rendezik a pálya minőségét, és újra mehetünk a salakon.

Mennyire fogtok belemenni a kategória harcokba úgy, hogy tizennégyen lesztek?

– Eddig nagyjából a sajátmagunk és a nézők szórakoztatására autóztunk. Most ez kicsit változott, hogy ilyen jó kis kategóriatársakkal versenyezhetünk. Persze minden marad a régiben, csak megpróbálunk úgy autózni, hogy gyorsak és eredményesek legyünk. Most már fontosabbá vált ez is, és persze nem fogjuk hagyni magunkat. De tisztában vagyunk vele, hogy sok ügyes ellenféllel kell szembenéznünk.

Pénteken pályabejárás után nézitek a nagyok csatáját?

– A legfontosabb, hogy írjunk egy jó itinert. Aztán ha nem leszünk fáradtak, akkor biztos mi is benézünk a szervizbe, vagy egy közeli gyorsra, mert kíváncsiak vagyunk, hogy teljesítenek a többiek. De elsődlegesen a saját feladatunkra fogunk koncentrálni, kicsit rápihenni, és újult erővel megmérettetni magunkat, és a lehető legelőkelőbb helyen végezni.

Reklámpartnerünk:

Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; Veres Mihály e.v.; BRT Média Kft.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Rally Feeling