Növényi Norbert a Bakó Rally Team csapatában

A Bakó Rally Team több éve képviselteti magát a rally I. osztályában. Az elmúlt évek során egy autótípus mellett tettük le a voksot, ami nem más, mint a Citroen C2R2 Max. Csapatunk több ilyen kis méregzsákot is versenyeztetett, melyek igen szép eredményeket hoztak a pilótáik számára.

Már eddig is számos versenyző páros minket választott, vagy nálunk kezdte el rally-s pályafutását. Ez most sem fog másképp történni, hisz nem más, mint Növényi Norbert és Erdélyi György is a mi csapatunkat választotta ahhoz, hogy egy újabb számukra teljesen új sportágban próbálhassák ki magukat. Úgy gondoljuk, Növényi Norbert sporthoz való kapcsolatát senkinek nem kell bemutatni. Pályafutása alatt számos sportágban megmérettette már magát, (birkózás, kick boksz, MMA: Mixed Martial Arts, más néven Kevert Harcművészetek) ahol több olimpiai, Európa-bajnoki és világbajnoki aranyérmet is szerzett.

Sportolói karrierje mellett színészi tehetségének köszönhetően számos ismert színdarabban, mozifilmben illetve tévésorozatban szerepelt. Norbi jelenleg Bruce Willis hollywoodi sztárral dolgozik együtt a Die Hard ötödik részének forgatásán, ahol orosz maffiózót alakít. Igaz, hogy Norbi jelenleg is elég elfoglalt, hiszen a filmforgatás mellett vezeti a Növényi Norbert Sportakadémiát, ahol sportmenedzserként és oktatóként is tevékenykedik. Mégis úgy döntöttek, hogy álmaik megvalósítása érdekében mindent megpróbálnak, hogy megmérettethessék magukat rallyversenyzőként.

Saját csapat és versenyautó hiányában hosszas keresgélés után kerültek kapcsolatba csapatunkkal. Norbi és Gyuri számára fontos volt a csapat múltja, valamint az, hogy a céljaink közösek legyenek. Nem csak a versenyek alatt szeretnénk együtt működni, hanem több nemes cél érdekében is a hétköznapok folyamán. Mind a Norbiék, mind a mi számunkra fontos az, hogy az eddigiekhez hasonlóan minél több beteg gyermeknek segíthessünk a jövőben is.

Növényi Norbival együtt a csapat többi tagjának is az a célja, hogy a kiváló teljesítmény elérése mellett népszerűsítsük a magyar rally sportot. Elhatároztuk, hogy a jelenleg kiemelt „látványsportok” közé emeljük a magyar rallyt is, hiszen, ha ez nem látványos, akkor mi más lehetne az?

Javaslatunk alapján az első métereket a tesztek után a rally túra versenyein fogják megtenni, ahol majd próbálnak ismerkedni az autóval, a pályákkal és a rally életérzéssel. A versenyzéshez szükséges licenszek beadása folyamatban van, így hamarosan személyesen is találkozhatnak a rajongók Norbival és Gyurival a két újdonsült rally párossal.

Mivel a mai napon van Növényi Norbert 55. születésnapja a Bakó Rally Team csapata ezúton is Sok Boldog Születésnapot kíván Norbinak és sok sikert a rallys pályafutásához.

Szöveg és fotó: Tiba Anita