Miskolcon “rólunk szólnak a hírek”

Besűrűsödtek a Bakó Rally Team teendői az utóbbi napokban. Nem elég, hogy az ORB, és a külföldi futamokon is folyamatosan helytállnak, de a hétvégén megrendezésre kerülő Steelvent Miskolc Rallysprint versenyen újdonsággal állnak elő Bakó Laciék. Főtámogatói lesznek a Jákób Dániel által megálmodott projektnek. A részletekről a fiúk mesélnek.

Az első kérdésem Dani hozzád szólna. Egyáltalán honnan ismeritek egymást Bakó Lacival? Rali verseny. Eltaláltam?

– Mikor elkezdtem komolyabban a versenyek fotózását, akkor egyből megtetszett a kis “méregzsák”, amivel Laci versenyzik. A szervizparkban és a rajtokról is mindig volt róluk pár képem, mely később felkeltette az érdeklődésüket, és nagyon örültek a csapatról készült képeknek. Majd egyre többet beszélgettünk virtuálisan, és később egy személyes találkozó során felkértek, hogy vállalnám-e a versenyeken a fotózásukat. Azóta folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, és mondhatni barátivá formálódott ez az egész.

Laci…nagyon régóta versenyzel, de mostanában egy kevés időt mégis kihagyni kényszerültél. Most hétvégétől, viszont uzsgyi, vissza a bal 1-be?

– Igen! Nagyon sok volt a teendő a csapat vezetésével, és mindent koordinálni, de helytálltunk és fogunk is, úgyhogy most megpróbálunk két vasat tartani a tűzben. De nehogy azt gondoljátok, hogy mindig minden megy elsőre, mint a karikacsapás. Most is, mint általában nehézségekbe ütköztünk (sok „jóakaró” örömére), de mi megyünk tökön-paszulyon keresztül, míg el nem érjük a célunkat. Tehát kerestem egy navigátort Szabi helyett, akivel hétvégén együtt kenjük ismét, mint a régi szép időkben. Az illető nem más, mint Bagó László. Bakó vagy Bagó, nem mindegy?! – szórakozik Laci. Na, de elég a mókából, és a kacagásból, mert azért lesznek itt komoly dolgok is Miskolcon, amit Jákób Danival közösen próbálunk ki, hangsúlyozom először, de remélhetőleg nem utoljára. Mindkettőnk neve a hétvégi futamon: Teszt Elek. Ha-ha-ha…

Dani, hátha veled dűlőre jutok, mert Laci rébuszokban beszél. Miről kell tudnia a mélyen tisztelt nagyközönségnek?

– Egy olyan dolgot találtunk ki, melyet még senki nem használt eddig az országban. Egy szupernek gondolt rendszer kiépítésén dolgozunk, mely az események, és azok a nagyközönség felé való publikálása között a lehető legrövidebb idő telik el. Megvan? Látom nem. A versenyt végig közvetítjük, ami azt jelenti, hogy szinte online követhető lesz ez a sprint futam. A lényeg, hogy mindenki, aki otthon maradt, vagy nem tudott eljönni a  versenyre, vagy akár a versenyre kilátogatott, de éppenséggel tudni szeretné, mi történik, annak ajánlom figyelmébe a honlapot, melyet neve: www.livefoto.hu. Igyekszünk minél frissebb képeket, és videókat leközölni a verseny majdnem minden mozzanatáról! A kiépítés első szintjéhez érkeztünk, így a hétvégi verseny során egy tesztjellegű dolgot szeretnénk véghezvinni! Ami azt jelenti, hogy a főtámogatónk, a Bakó Rally Team lesz az áldozati bárány, és róluk szólnak a hírek…mint a Tankcsapda számában…velük lesz tele a sajtó… – nevetnek most már együtt a fiúk.

Akkor így, hogy most már mindent tudunk, mi a cél a Bakó Rally Team számára ezen a miskolci sprint versenyen?

– A kategóriában elég erős mezőny gyűlt össze ahhoz, hogy megmérettessük ismét magunkat, de leginkább mégsem ez a mozgatórugója az előttünk álló futamnak. Az új projektre koncentrálunk, ami Dani fejében megszületett. Minden tekintetben teljes vállszélességgel mögötte állunk, mint főtámogató most és mindörökké…Ámen. Kövessetek minket a www.livefoto.hu oldalon, és most az egyszer kérlek, titeket tegyetek úgy, ahogy mindig…kritizáljatok, véleményezzetek, éljenezzetek, vagy hurrogjatok le, mert mi abból fogunk tovább építkezni. Köszi, előre is mindenkinek.

Köszönet a támogatásért:

OMP Autóház Kft.; Medipost Kft.; UK Geotherm Kft.; Szinkron Kft.; Ju-Fo Kft.; Palker Papír Kft.; Cezár Tours Kft.; Hajdú-Service Kft.; Malompark Bevásárlóközpont; Folkem Kft.; László Racing Kft.; Gekon sro.; Alfa Szerszámcentrum Kft.; Józsa Gumi Kft.; Linett Bútor Kft.; Jákob-Fotó.hu; LiveFotó.hu; presztizssport.com

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: galadriel.hu