Túlszárnyaltuk a kívánságainkat

A 22. Veszprém Rallyn sem hagyta magát Jánosa Ákos és Rubóczky Attila a Citroennel. Először mentek együtt, de mivel testvérek, megvolt az alap bizalom, ami nagyban segítette a versenyzésüket. A teszten kicsit összecsiszolódtak, majd minden figyelmüket a jó helyezésre összpontosították. Győzni akartak, és megcsinálták.

„Nagyon örülünk az eredménynek. Egyszerűen annyira fantasztikus érzés, hogy tényleg mondhatjuk azt, hogy volt egy elképzelésünk, és túlszárnyaltuk. Amikor az ember megy egy abszolút első időt, az akkora töltetet ad az egész versenyre, hogy azt el sem lehet mondani. A teszten már kíváncsi voltam Attila véleményére, úgyhogy beült az első körre, aztán autóztattam, majd visszaült Attila. Jó volt hallani, hogy érezte az első és utolsó kör közötti különbséget. Ezután az első gyorson mentünk egy „összeszokósat”, hogy megnézzük, én mit vállalok el, ő hogy diktál, és már az is jól sikerült. Majd Hegyesdet sikerült úgy megcsinálni, hogy lett egy abszolút első idő, ahol már Attila is azt mondta, hogy „húúúú ez jó”. Valójában pont azért mentünk együtt Attilával, hogy megossza a tapasztalatait, illetve további jó tanácsokkal lásson el murván. Ez megtörtént, és örülnék, ha egyszer aszfalton is beülne, és ott is kaphatnék hasonlóan jó instrukciókat. Ez nekem és Árpinak is nagy segítség lenne, hogy tovább fejlődhessünk. Reménykedtünk tényleg a jó eredményben, de jócskán felülmúltuk az elvárásainkat, aminek természetesen hallatlanul örülünk. Most éreztük úgy igazán, hogy tényleg lehet nagyon gyorsan menni a Citroennel, csak hát meg kellett tanulni, hogyan is kell egy ilyen autóval jól haladni. Ez idő. A további futamokon is szeretnénk megtartani a helyünket, és már készülünk a következő versenyre. Felőlem már most mehetnénk.” – sztorizott Ákos még mindig felpörögve.

Ákos és Attila Rally2-ben nagyon jó helyen végezett, ugyanis 6 kupával és 10 ponttal gyarapodtak. Az Abszolút 1. helyet, az A csoport 1. helyet, és az A6-os kategória 1. helyét sikerült megkaparintaniuk. Ügyesek voltak a fiúk. Erre nem lehet mást mondani, mint hogy „Gratulálunk srácok, csak így tovább!”

„A teszten, az elején ültem bent, amikor még vizes volt, meg a legvégén, mikor már száradt és már ott érezhető volt a különbség, hogy körről körre javultunk. Kellemes csalódás volt ez a kisautó, mert tényleg nem néztem volna ki belőle, hogy ilyen menetteljesítményre képes. Maximálisan pozitívan csalódtam a Citroenben, hatalmas élményt adott. Annak pedig mégjobban örülök, hogy a jó eredmény sem maradt el. Titkon számítottam arra, hogy a kategóriában ott lehet lenni, talán még az A csoportban is, de az abszolút helyezés még engem is meglepett. Végig nagyon jó hangulat volt az autóban, és megvolt az összhang is. Volt egy gyors, ahol utolértük az előttünk lévő autót, és ott nem sokat láttunk, pedig Ákos nagyon szeretett volna menni, na, ott kicsit visszább kellett fogni. De ahogy mondani szokták „ilyen ez a popszakma”. Végül szerencsésen kiadta mindenhol, és úgy gondolom a végeredmény a lényeg. Ahhoz képest, hogy először ültünk együtt a C2-ben, minden nagyon jól sikerül. Élvezetes verseny volt. Azt pedig remélem, hogy nem hiába ültem be Ákos mellé, és tudtam segíteni a saját tapasztalataimmal. A továbbiakban is nagyon szívesen segítek nekik, bármikor fordulhatnak hozzám a srácok.” – mondta Attila teljes elégedettséggel.

Reklámpartnereink:

MAGreen Kft. – Professzionális terményvédelem; CSMBT. Kft. Fémmegmunkálás; Medito Kft. – Játék nagykereskedelem; ASONÁJ 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Alga ’93 Kft. – Vas, színesfém hulladék felvásárlás; Global Roll Kft. – LFP, Plotter papírok, médiák tekercsben; ConTruck Kft. Tengeri konténerszállítás; Kamiker Kft. Nyomda; Kállai Group Kft. – Építőipari kivitelezés; MIRA SAFETY Kft. Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás, Autóalkatrész Kereskedelem;  Automobile France Kft. Francia autóbontó; Cafe del Mar – Automata szolárium; HK Trans Kft,; V-System Tam – Informatika; SRT – Speed Rally Team;

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Rally Feeling