Majd jövőre újra megpróbálják

Ismeretlen vizekre evezett Jánosa Ákos és Brunekker Árpád a 40. Kassa Rally alkalmával, de a siker elmaradt. Hiába tetszettek nekik a pályák, mert sajnos a versenyautó most először meghibásodott menet közben. A kassai futamhoz fűzött remények igaz elszálltak, de Ákos és Árpi nem bánkódik.

„Lehet, hogy most sokan azt gondolják, hogy jaj de szerencsétlenül jártunk, de ezt nem így kell felfogni. Hányszor kell még elmondani, hogy a technikai sport az ilyen. Meg amúgy is, aminek meg kell történnie, az meg fog. Most megtörtént velünk is, bár hozzáteszem egy év alatt ez volt az első, hogy a kis méregzsák úgy gondolta, az első gyorson befejezzük és sehova tovább. Én meg mivel kímélni akartam a kicsikét, mikor hallottam, hogy furcsább a hangja, mint kellene…nem gyötörtem tovább. Semmi extrára nem kell gondolni, mert a verseny előtt volt revíziózva a Citroen C2R2 váltója, de anyaghibás volt sajnos. De egyáltalán nem bánok semmit, mert még soha nem jártunk Kassán, és nagyon szép hely. Körül tudtunk nézni pénteken egy kicsit a belvárosban, melyről nem is gondoltam, hogy ennyire megnyerő lesz. Az volt. Na de visszatérve a versenyre, tényleg nagyon jó kis szakaszokon autózhattunk volna, semmi túlzás nem volt a mások által elmondottakban. Igaz, hogy csak az első gyorson tudtunk menni, és ott is egy kört, de ennek ellenére rossz szájíz egyáltalán nincs Kassáról. Olyan volt, mintha kirándultunk volna egyet. A Budapest Rallyra újból erőre kap a kis méregzsák, és behozzuk a lemaradást.” – mondta Ákos mosolyogva.

Ilyen a technikai sport. Milyen igazuk van a fiúknak. Ezt előre senki nem tudhatja, hogy egy zsír új motor, váltó, vagy bármi más megáll menet közben az autóban. Ettől olyan érdekes ez az egész. Hogy nem idegeskednek? Minek? Attól talán valami megváltozna? Nem! Mindig csak előre néznek…és jól teszik.

„Az ismeretlen esemény, ismeretlen maradt. Na persze nem teljesen, mert ugye a pályabejáráson tudatosult bennünk, hogy basszus ezek tényleg szuper kis gyorsok. Jó verseny is lehetett volna, hiszen a kategóriában sokan voltunk, bár hozzánk hasonlóan mások is feladni kényszerültek. Ez minket nem vigasztal, és nem is boldogít. Megtörtént, elmúlt…tovább kell lépni, és na, mire kell koncentrálni? Na, mire? A Budapest Rallyra. Reméljük lesz, mert szeretjük több okból kifolyólag. Az egyik, hogy közel van, a másik, hogy ismerőek is lehetnek talán a pályák. A vágyainkat, hogy teljesítettük-e? Mi is volt? Ja, hogy a tisztes helytállásra gondolsz. Megvolt…csak tisztes egyhelyben állás volt. – humorizált Árpi, akin szintén egy csepp csalódottság nem látszott.

Köszönet a támogatásért:

Stantools Kft. Szerszám és Gépkereskedés; CSMBT. Kft. Fémmegmunkálás; ASONÁJ 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; ConTruck Kft. Tengeri konténerszállítás; Meditó Kft. Játék nagykereskedelem; Global – Roll Kft. Nyomtatvány kereskedés; Kami Ker Kft. Nyomda; Kállai Group Kft. Építőipari kivitelezés; MIRA SAFETY Kft. Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás, Autóalkatrész Kereskedelem;  Automobile France Kft. Francia autóbontó;

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Jákób Dániel