Éles csatákra számítanak Hibjánék

A tavalyi szezont szépen zárta Hibján József és Szurovcsák István, ugyanis megszerezték az A6-os kategória bajnoki címét. Idén is arra törekednek, hogy előkelő helyen végezzenek majd az egyes futamokon, de tudják, hogy még nehezebb dolguk lesz, mint az előző évben.

 

Mi történt a szilveszteri futam óta veletek és a Citroennel?

– Kifordítottuk a kocsit teljesen, átépítettük és beleköltöztettük a lelkünket is, hogy még gyorsabban tudjunk idén menni. Szerencsére elkészültünk, mert megérkeztek időben az alkatrészek is, úgyhogy eddig minden rendben. Kicsit aggódtam, hogy a gátlót nem kapjuk vissza, mire szükségünk lesz rá, de az is ideért. Annyi híja van a történetnek, hogy még megyek tesztelni a kocsit, de jelenleg csinálják a dekorációt. Úgyhogy az autó kész van, mi pedig majd a versenyen felfrissülünk, számunkra ez az igazi kikapcsolódás a hétköznapi robotból. Izgatottan várja az egész csapat a hétvégi Miskolc Ralit. Szeretjük azt a közeget, ami a versenyen van. Ez azért már három hónap után hiányzik az embernek. A pályafelírástól kezdve a célba való begurulásig minden.

Pisti marad a J1-ben?

– Persze, hogy marad. Én vele fogok megöregedni, és már előre tudom, hogy Historic-ban is vele autózok majd. Ez a része nem változik, mert mi egy nagyon jól összeszokott páros vagyunk, és ez fontos számomra.

A pályákat mennyire szeretitek?

– Tavaly sajnos túl sokáig nem jutottunk, mert ki kellett állnunk, de a mai napig hálásak vagyunk, hogy az a rengeteg néző segített kihúzni minket. Mindezek ellenére mi bírjuk ezeket a szakaszokat, de megismételni semmiképpen nem szeretnénk a tavalyit. Az a célunk, hogy befejezzük a versenyt, és ahhoz minden gyorsot teljesíteni kell. És csak hallkan mondom, hogy olyan szépen át lett simítva a Citroen, hogy nem akarok vérre menően harcolni. Persze a rajtban már valószínűleg nem az lesz a fejemben, hogy por ne szálljon a kocsira… természetesen menni fogunk ahogy illik.

Mit szólsz a kategóriához?

– Én úgy fogalmaznék, hogy nagyon hegyes az eleje. Ez azt jelenti, hogy kemény autók és pilóták sorakoztak fel. Harcolni fogunk mi is a bajnoki címért, de túl sok munkát és energiát fektettünk abba, hogy ilyen szépen nézzek ki a kocsi, nem fogunk mindent feltenni egy lapra az első versenyen. Egész évben stabilan szeretnénk menni. Hogy milyen eredményt tudunk elérni, meglátjuk. Véleményem szerint teljesen más lesz ez a felállás a kategória elejében, mint tavaly volt. Új technikák, új pilóták, de így van ez jól, ez egy verseny, oda kell tenni magát mindenkinek. Kíváncsian várjuk, hogy mennyire éles harcok fognak kialakulni.

Reklámpartnerünk:

Cornexim Kft., Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; BRT Média Kft.; ABT Roll Kft.;

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Hibján Joci